Δημοτική Αρχή Πάτρας: Κινητοποίηση στην Αθήνα αύριο – Έκτακτη χρηματοδότηση & μόνιμο προσωπικό

Από παλιότερη κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας και του Εργατικού Κέντρου στην Αθήνα
Φώτο Αρχείου / Από παλιότερη κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής Πάτρας και του Εργατικού Κέντρου στην Αθήνα

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας «καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα σωματεία των εργαζομένων του Δήμου Πατρέων, τις Επιτροπές Αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων, καθώς και όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους δημότες της πόλης μας σε κινητοποίηση στην Αθήνα, την Τρίτη 26 Ιουλίου, με συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 11 π.μ. και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Για την αυριανή κινητοποίηση τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 7 το πρωί από τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα.

Στο κάλεσμά του ο Δήμος Πάτρας αναφέρει τα εξής:

«Διεκδικούμε την έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου μας, ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στη μισθοδοσία, στην ασφάλιση, στην παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας, των 714 συμβασιούχων εργαζομένων που έχουν επανέλθει για εργασία στον δήμο, μέσω δικαστικών αποφάσεων. Δεν θα δεχτούμε να υπάρξει απλήρωτος εργαζόμενος στον Δήμο Πατρέων! Δεν θα αποδεχτούμε να αποποιούνται το κράτος και η κυβέρνηση τις ευθύνες τους και να τις μεταφέρουν στον δήμο, στους συμπολίτες μας.

Διεκδικούμε την κάλυψη των αναγκών του δήμου με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς. Ο δήμος χρειάζεται εκατοντάδες ακόμη μόνιμους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες του, για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζουν με μισή δουλειά, μισή ζωή, όμηροι των δικαστηρίων!

Μαζί θα παλέψουμε για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα!

Όλοι την Τρίτη 26 Ιουλίου, στις 11 π.μ., στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και στην πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου!».

Σημειώνεται ότι με σχετική επιστολή διατυπώνεται αίτημα του δημάρχου Πατρέων για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με θέμα την έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου, για την κάλυψη της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των συμβασιούχων εργαζόμενων, που παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις. (Διαβάστε εδώ).

Ενώ σε συνέχεια της επιστολής του προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ζητά, με άλλη επιστολή του, συνάντηση και με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής για το θέμα της έκτακτης χρηματοδότησης του δήμου, ώστε να καλυφθούν οι μισθοδοσίες και οι ασφαλιστικές εισφορές των συμβασιούχων εργαζόμενων που παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις. (Διαβάστε εδώ).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...