Δημοτικό θέατρο Μαριούπολης: Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο καταφύγιο εντοπίστηκαν ζωντανοί

Αεροφωτογραφία του Δημοτικού Θεάτρου της Μαριούπολης πριν την έκρηξη όπου φαίνεται ότι έχει γραφτεί στο έδαφος η λέξη παιδιά στα Ρώσικα
Φώτο / Αρχείου / Αεροφωτογραφία του Δημοτικού Θεάτρου της Μαριούπολης πριν την έκρηξη όπου φαίνεται ότι έχει γραφτεί στο έδαφος η λέξη παιδιά στα Ρώσικα

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στο καταφύγιο στο Δημοτικό θέατρο Μαριούπολης, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη την Τετάρτη, εντοπίστηκαν ζωντανοί, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του πρώην επικεφαλής της περιοχής του Ντόνετσκ, στο Facebook.

«Μετά από μια φοβερή νύχτα αβεβαιότητας, επιτέλους έχουμε καλά νέα από τη Μαριούπολη το πρωί της 22ης ημέρας του πολέμου. Το καταφύγιο (του θεάτρου) μπόρεσε να κρατήσει. Τα μπάζα αρχίζουν να καθαρίζονται. Οι άνθρωποι βγαίνουν ζωντανοί», έγραψε ο Σεργκέι Ταρούτα.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στο κτίριο έχουν επιζήσει. Εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν βρει καταφύγιο στο θέατρο.

Αλληλοκατηγορίες για την έκρηξη

Η ουκρανική πλευρά είχε υποστηρίξει ότι οι ρωσικές δυνάμεις «κατέστρεψαν σκόπιμα και κυνικά το Δραματικό Θέατρο στην καρδιά της Μαριούπολης».

Από την πλευρά της η Ρωσία ισχυρίζεται ότι η έκρηξη έγινε από το ναζιστικό τάγμα «Αζόφ».

Μάλιστα στον ρωσικό ιστοτόπο Telegram δημοσιεύτηκε βίντεο, όπου μία γυναίκα, που φέρεται να είναι πρόσφυγας που διέφυγε από τη Μαριούπολη, ισχυρίζεται ότι μέλη του τάγματος «Αζόφ» τοποθέτησαν εκρηκτικά στην ταράτσα του κτιρίου και στη συνέχεια τα πυροδότησαν, χρησιμοποιώντας τους αμάχους ως ομήρους.

(Πηγή: CNN, BBC, Telegram)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...