Διπλά και τριπλά χαμένος ο λαός από την είσοδο και παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ

Ο ελληνικός λαός έχει βγει διπλά και τριπλά χαμένος από την είσοδο και παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ τόνισε ο Περικλής Κουρμούλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ στο kontra. Τόνισε ότι «δεν διασφαλιστήκαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας» καθώς μιλάμε σήμερα για ΝΑΤΟική θάλασσα και για ΝΑΤΟικο έδαφος, για Τουρκολιβυκό σύμφωνο, για τη διαιώνιση της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, για μια Ελλάδα που έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ορμητήριο πολέμου.

Επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μια συμφωνία λαών αλλά συμμαχία αστικών τάξεων, ισχυρών καπιταλιστικών κρατών. Μια συμμαχία που σε καμιά περίπτωση δεν υπηρετεί το λαϊκό συμφέρον ή τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών.

Ο Π. Κουρμούλης σημείωσε οτι αυτό που γίνεται ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συζήτηση για το πόσο θα χάσει ο εργαζόμενος λαός και ο λόγος που γίνεται αυτή η συζήτηση μεταξύ τους είναι γιατί στα βασικά έχουν συμφωνούν και προωθούν το ίδιο αντεργατικό αντιλαϊκό πλαίσιο .

«Εμάς μας ενδιαφέρει να παίρνει ανάσες ο λαός στη καθημερινότητα του, να βελτιώνει και στο ελάχιστο τη ζωή του» υπογράμμισε ο Π. Κουρμούλης προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ, τα στελέχη και τα μέλη του στο εργατικό λαϊκό κίνημα πρωτοστατούν σε αγώνες για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερους μισθούς, για ΣΣΕ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...