Διπλωματικές συναντήσεις του ΥΠΕΞ της Βρετανίας με Νετανιάχου και Αμπάς

Φώτο αρχείου, Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, Πηγή: Wikipedia

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντζ, όπως επίσης και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς και τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγεχ.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ πραγματοποιεί σήμερα μία μονοήμερη επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Τα γεγονότα του τελευταίου μήνα αναδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη να κάνουμε γνήσια πρόοδο για ένα πιο θετικό μέλλον τόσο για τους Ισραηλινούς, όσο και για τους Παλαιστίνιους», ανέφερε ο Ράαμπ σε ανακοίνωσή του. Ένα ‘ενδιαφέρον’ που αντιστοιχεί στα ενδιαφέροντα των βρετανικών μονοπωλιακών ομίλων στη Βόρειο Αφρική.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν υποσχέθηκε χθες, στη διάρκεια μιας διπλωματικής αποστολής του στη Μέση Ανατολή, ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει νέα βοήθεια στην ανοικοδόμηση της Γάζας, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την εδραίωση της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των ηγετών της ισλαμικής Χαμάς και του Ισραήλ.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών ως τον καλύτερο τρόπο για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης», συναινώντας στην νομιμοποίηση κατοχής παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...