Δολοφονία Άλκη: Την παραπομπή όλων των κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού προτείνει η εισαγγελέας

Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Φώτο Αρχείου / Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης / Πηγή: Eurokinissi

Την παραπομπή των 12 κατηγορουμένων της υπόθεσης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη την 1η Φλεβάρη για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού προτείνει η εισαγγελέας Πρωτοδικών. 

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την 7η τακτική ανακρίτρια, σχηματίστηκε η δικογραφία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάσεις DNA, ψηφιακή πραγματογνωμοσύνη, άρση επικοινωνιών, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες. Αυτή έφτασε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών η οποία, εκτός από την πρότασή της για το κατηγορητήριο, ζητά να δικαστούν όλοι σε Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. 

Η εισαγγελέας προτείνει επίσης την παραπομπή ενός από τους κατηγορούμενους για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του φίλου του 19χρονου Άλκη, ενώ για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ζητάει να παραπεμφθούν για συνέργεια στο παραπάνω αδίκημα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, οι 12 χούλιγκανς ουσιαστικά είχαν συγκροτήσει τάγμα εφόδου που έψαχνε φιλάθλους άλλης ομάδας της Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Χαριλάου. Κατά τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη, είχαν τραυματιστεί άλλα δύο άτομα, φίλοι του θύματος. Σημειώνεται ότι σε βάρος των κατηγορουμένων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...