DynamicMANTA 2021: Ελλάδα και Τουρκία συνεκπαιδεύονται στο κυνήγι υποβρυχίων

Dynamic Manta 21 με την Νατοϊκή Αρμάδα SNMG2 - Στο τέλος του σχηματισμού η Τουρκική κι Ελληνική Φρεγάτα, ενώ στην κορυφή διακρίνονται τα υποβρύχια
Φώτο Αρχείου / Dynamic Manta 21 με την Νατοϊκή Αρμάδα SNMG2 – Στο τέλος του σχηματισμού η Τουρκική κι Ελληνική Φρεγάτα, ενώ στην κορυφή διακρίνονται τα υποβρύχια / Πηγή: MARCOM

Στην Νατοϊκή άσκηση DYNAMIC MANTA 2021 που διεξάγετε με ορμητήριο τη Σικελία, η Ελλάδα και η Τουρκία συνεκπαιδεύονται σε βάρος των λαών. Στις 22 του Φλεβάρη η Σικελία περικυκλώθηκε από πολεμικές ναυτικές μονάδες του ΝΑΤΟ.

Μπορεί οι εργαζόμενοι στη Σικελία και κυρίως στην Κατάνια να ζουν την αγωνία τους κάτω από το φλεγόμενο ηφαίστειο της Αίτνας, ωστόσο η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ έχει τις δικές της ανησυχίες. Η ράδα της Κατάνια και το στενό της Μεσσήνας γέμισαν από τα Νατοϊκά κανόνια.

DYNAMIC MANTA 2021

Πριν λίγες μέρες (22/2/20210) στα πλαίσια των πολεμικών προετοιμασιών του ΝΑΤΟ, ξεκίνησε η DYNAMIC MANTA 2021. Η Νατοϊκή αυτή άσκηση είναι κυρίως ανθυποβρυχιακή εκπαίδευση των μονάδων. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στη λυκοσυμμαχία να επιδείξει τις δυνατότητές της στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυρίως στη Ρωσία. Το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει το ρόλο του χωροφύλακα της Μεσογείου οργανώνοντας τέτοιου είδους ασκήσεις – όπως η Dynamic MANTA – κάθε χρόνο.

Η Φρεγάτα Κουντουριώτης (F462) στο λιμάνι της Κατάνιας στο πλαίσιο της Dynamic Manta 21 με την Νατοϊκή Αρμάδα SNMG2
Φώτο Αρχείου / Η Φρεγάτα Κουντουριώτης (F462) στο λιμάνι της Κατάνιας στο πλαίσιο της Dynamic Manta 21 με την Νατοϊκή Αρμάδα SNMG2 / Πηγή: MARCOM

Στην DynamicMANTA 2021 συμμετέχουν υποβρύχια από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ υπό τη Διοίκηση Υποβρυχίων του ΝΑΤΟ. Επίσης συμμετέχουν φρεγάτες και Αντιτορπιλικά από Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία. Παίρνουν μέρος και αεροσκάφη ναυτική συνεργασίας από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Φέτος, συμμετείχε και το Γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle μαζί με τη σταθερή συνοδεία του, που είναι πέντε μονάδες επιφανείας από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ως χώρα υποδοχής, η Ιταλία παρέχει υποστήριξη στο λιμάνι της Κατάνια, στη ναυτική βάση ελικοπτέρων στην Κατάνια, στην αεροναυτική βάση στη Σιγκόνελλα, καθώς και υλικοτεχνική υποστήριξη (επιχειρήσεις ανεφοδιασμού, ιατρική βοήθεια και στέγαση προσωπικού) από τη ναυτική βάση της Αουγκούστα.

Τουρκικό Υποβρύχιο στο λιμάνι της Κατάνιας στο πλαίσιο της Dynamic Manta 21 με την Νατοϊκή Αρμάδα SNMG2
Φώτο Αρχείου / Τουρκικό Υποβρύχιο στο λιμάνι της Κατάνιας στο πλαίσιο της Dynamic Manta 21 με την Νατοϊκή Αρμάδα SNMG2 / Πηγή: MARCOM

Συνεκπαιδεύονται Ελλάδα και Τουρκία

Στην πολεμική άσκηση Dynamic Manta 2021 συνεκπαιδεύονται Ελλάδα και Τουρκία. Η Ελλάδα και η Τουρκία συμμετέχουν με Φρεγάτα και Υποβρύχιο η κάθε μία. Εξασκούνται μαζί στον πόλεμο εναντίων υποβρυχίων στα ανοιχτά της Σικελίας.

Η Τουρκία διέθεσε τη φρεγάτα TCG KEMALREİS και το τουρκικό υποβρύχιο TCG ÇANAKKALE. Η Ελλάδα διέθεσε στο ΝΑΤΟ τη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ», το υποβρύχιο «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» κι ένα αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας.

Τα πληρωμένα από τον ελληνικό λαό με δισεκατομμύρια δολάρια, για την αναβάθμισή τους, υποβρύχια και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας δήθεν πήγαν για την φύλαξη των ελληνικών θαλασσών. Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ σήμερα), του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ διακήρυτταν με μεγάλες δόσεις «εθνικής ομοψυχίας» και συνεχίζουν να βαφτίζουν αυτούς τους εξοπλισμούς, απαραίτητους για την προστασία από την επιθετικότητα του γείτονα (Τουρκία).

Στην DYNAMIC MANTA 21 και σε κάθε Νατοϊκή άσκηση επιβεβαιώνεται ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει για Νατοϊκούς εξοπλισμούς. Επιβεβαιώνεται επίσης η επιθετικότητα της αστικής τάξης της Ελλάδας όπως και της Τουρκίας με την κοινή άσκηση. Ενώ λοιπόν κάνουν κοινή άσκηση την ίδια περίοδο το τουρκικό Υδρογραφικό Τσεσμέ «χαρτογραφεί» το Αιγαίο, σαν να ‘ναι τα στενά του Ελλήσποντου.

Dynamic Manta 21 με την Νατοϊκή Αρμάδα SNMG2 - Στο τέλος του σχηματισμού η Τουρκική κι Ελληνική Φρεγάτα
Φώτο Αρχείου / Dynamic Manta 21 με την Νατοϊκή Αρμάδα SNMG2 – Στο τέλος του σχηματισμού η Τουρκική κι Ελληνική Φρεγάτα / Πηγή: MARCOM

Καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση – Έξω από το ΝΑΤΟ τώρα

Ποιος ένστολος ή εργαζόμενος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στα κόμματα και τις Κυβερνήσεις τους, που έχουν σαν στρατηγική τους την εμπλοκή στα Νατοϊκά σχέδια. Είναι επικίνδυνοι.

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) δεν διστάζουν να παζαρέψουν τα πάντα προκειμένου ικανοποιήσουν τα σχέδια μιας χούφτας μονοπωλίων. Στην DYNAMIC MANTA 21, πάντως, διέθεσαν τα «αόρατα από τους Τούρκους» (σύμφωνα με τον σταθμό ΣΚΑΪ) ακριβοπληρωμένα κι αναβαθμισμένα υποβρύχια για να εκπαιδευτούν οι Νατοϊκοί και μαζί τους και το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το ΝΑΤΟ, στο όνομα του οποίου τσουγκρίζουν τις σαμπάνιες τους οι εκπρόσωποι αυτών των κομμάτων, αφού συμφώνησαν για τις «διερευνητικές επαφές», φροντίζουν να εξασφαλίζουν και τις συνεκπαιδεύσεις Τουρκίας και Ελλάδας.

  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Να κλείσει η Σούδα και όλες οι Αμερκανο-Νατοϊκές Βάσεις στην Ελλάδα τώρα.
  • Να επιστρέψουν στην Ελλάδα όλες οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που διατίθενται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ

Ο Μαρκόνης

Δείτε ακόμα...