Παγκόσμια Μέρα Υγείας: Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα

Παγκόσμια Μέρα Υγείας: Κινητοποίηση εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης - 7/4/2021
Παγκόσμια Μέρα Υγείας: Κινητοποίηση εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης – 7/4/2021

Από το πρωί δεκάδες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα για να τιμηθεί αγωνιστικά και διεκδικητικά η Παγκόσμια Μέρα Υγείας.

Στον Ευαγγελισμό

Στην κινητοποίηση στον Ευαγγελισμό συμμετείχαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, ενώνοντας τη φωνή τους με τους υγειονομικούς, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

«Η υπόσχεσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Υγεία του λαού», διαβεβαίωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος του Σωματείου, Ηλίας Σιώρας.

Το παρόν έδωσε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,ο οποίος έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, βρισκόμαστε εδώ στον Ευαγγελισμό, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, των άλλων ειδικοτήτων, για την τεράστια συμβολή τους, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, αλλά και σε κάθε φάση στη ζωή αυτού του τόπου, για την προστασία της υγείας, για την προστασία της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, που με αυτοθυσία δίνουν πρωί-βράδυ αυτή τη μάχη, δεν έχουν ανάγκη από ψεύτικα χειροκροτήματα, από μεγάλα λόγια και μπράβο. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλες ειδικότητες να μπουν στα δημόσια νοσοκομεία.

Χρειάζεται εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας για να βρεθούν κλίνες, για να βρεθούν ΜΕΘ, για να βρεθεί προσωπικό. Χρειάζεται εδώ και τώρα ένταξή τους στα βαρέα κι ανθυγιεινά. Χρειάζεται να φτιαχτούν νέες υποδομές, σύγχρονες, που να μπορούν ν’ ανταποκρίνονται στο τεράστιο καθήκον που έχουν να υλοποιήσουν για την προστασία της Υγείας όλων. Χρειάζεται αλληλεγγύη όλου του εργατικού λαϊκού κινήματος, κοινή δράση, κοινή πάλη, κοινωνική συμμαχία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μαζί, οι εργάτες των εργοστασίων, οι υπάλληλοι των σούπερμαρκετ, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, άλλοι επιστήμονες, οι αγρότες της υπαίθρου, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πρέπει να συμπτύξουν αυτό το μέτωπο για την υγεία, για τα δικαιώματα του λαού, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.”

Στο Λαϊκό

Στο Λαϊκό οι εργαζόμενοι κατήγγειλλαν την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, για τη διασπορά του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους εργασιακούς χώρους, γιατί κρατάει ερμητικά κλειστά τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς μας αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ, τη μετατροπή των νοσοκομείων σε «μιας νόσου» με αποτέλεσμα την εκτίναξη της νοσηρότητας και θνησιμότητας.

Τιμάμε αγωνιστικά τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας τόνισε ο Αιμίλιος Κακλαμάνος γιατρός από το «Λαϊκό νοσοκομείο» και μέλος του Σωματείου Εργαζομένων.

Στο Μεταξά

«Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή», τόνισαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Μεταξά» στον Πειραιά στην κινητοποίηση που οργάνωσαν στον χώρο του νοσοκομείου με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Υγείας.

Το Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου «Μεταξά» ζητά και αυτό με τη σειρά του μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και παροχή μέσων ατομικής προστασίας από την πανδημία για όλους.

Στο Αγία Όλγα

Στο Γεννηματά

Στο ΚΑΤ

Συναυλία με «τραγούδια για την υγεία και τους αγώνες μας», συνδιοργάνωσαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας για την Υγεία με σκοπό να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον τρόπο για την κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και να δώσουν έναν τόνο αισιοδοξίας τόσο στους ασθενείς όσο και στους εργαζόμενους. 

Στο Θεαγένειο

Δυναμική κινητοποίηση στο προαύλιο του «Θεαγένειου» νοσοκομείου πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. 

Στο πλευρό τους, βρέθηκαν εκπρόσωποι του συλλόγου καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης και των σπουδαστών επιστημών Υγείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

Στο Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας

Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν εργατικά Σωματεία της περιοχής στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Υγείας.

Απαιτούν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημιώσεις.

Δείτε ακόμα...