Δυναμώνει η επιθετικότητα της αστικής τάξης

Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Βόρειας Μακεδονίας συνεκπαιδεύτηκαν (16-26 Μάρτη 2021) σε Αττική και Λάρισα
Φώτο Αρχείου / Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Βόρειας Μακεδονίας συνεκπαιδεύτηκαν (16-26 Μάρτη 2021) σε Αττική και Λάρισα / Πηγή: ΓΕΕΘΑ – Eurokinissi

Το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα στις 3 Ιούλη βίντεο με τίτλο: «Ασκήσεις – Συνεκπαιδεύσεις Ιούνιος 2021». Στο βίντεο αυτό παρουσιάζονται δέκα τρεις (13) ασκήσεις – συνεκπαιδεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του Ιούνη, από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις δέκα τρεις (13) αυτές ασκήσεις – συνεκπαιδεύσεις, οι οκτώ (8) διεξήχθησαν με συμμετοχή στρατευμάτων από άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες, όπως ΗΠΑ, Σαουδικής Αραβίας, Ισραήλ, Γαλλίας, Ιταλίας, Μ. Βρετανίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Σερβίας, Μαυροβουνίου και Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

Σημειώνουμε μάλιστα ότι από αυτές τις οκτώ ασκήσεις – συνεκπαιδεύσεις με άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες, οι τρεις (3) από αυτές διεξήχθησαν, έξω από τα σύνορα, στη Σαουδική Αραβία, τη Σερβία και στη θάλασσα της Αδριατικής.

Αποδεικνύεται και μόνο από τη δραστηριότητα των Ενόπλων Δυνάμεων το μήνα Ιούνη, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, συμμετέχουν ολοένα και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με ευθύνη σήμερα της κυβέρνησης της Ν.Δ και προηγούμενα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι κυβερνήσεις αυτές υλοποιούν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης της χώρας μας για την προώθηση των συμφερόντων της στην περιοχή των Βαλκανίων και της Αν. Μεσογείου.

Η αστική τάξη στο πλαίσιο των επιθετικών της σχεδιασμών, επιδιώκει τη συμμετοχή ολοένα και περισσότερο των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτούς τους σχεδιασμούς, με σκοπό τη συμμετοχή της στο άνοιγμα νέων αγορών σε άλλες χώρες.

Καμιά εμπιστοσύνη στην αστική τάξη και τις κυβερνήσεις της, με όποιο μανδύα και αν αυτές εμφανίζονται, σήμερα με την κυβέρνηση της Ν.Δ και πριν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο λαός χρειάζεται να χαράξει τη δική του πορεία, για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. Να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Τώρα κλιμάκωση του αγώνα για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Να καταργηθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις και να κλείσει η βάση της Σούδας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμιά δουλειά στη Μαύρη Θάλασσα, στον Περσικό Κόλπο, στο Ισραήλ, στην Υποσαχάρια Αφρική. Να επιστρέψουν από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές οι Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες.

Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την ειρήνη και την ευημερία των λαών.

Δείτε ακόμα...