Δυναμώνει παραπέρα η ιμπεριαλιστική εμπλοκή της ΕΕ στην Ουκρανία

Στην Πράγα στις 29-30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η άτυπη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ

Στη Πράγα στις 29-30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η άτυπη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Θέμα της συνάντησης να δυναμώσει παραπέρα η εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών σε γειτονικά ευρωπαϊκά κράτη. Η λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. είναι αποφασισμένη να δυναμώσει παραπέρα την ενεργό εμπλοκή της στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση ανάμεσα στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζ. Μπορέλ, οι υπουργοί Άμυνας συμφώνησαν να ξεκινήσουν εργασίες για τον καθορισμό των παραμέτρων για την αποστολή εκπαίδευσης, ενώ ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τους ομολόγους του στην ΕΕ για τις ανάγκες του Κιέβου για εκπαίδευση του στρατιωτικού του προσωπικού σε βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προοπτική.

Ακόμη ο Μπορέλ άνοιξε ακόμα περισσότερο την βεντάλια της εμπλοκής της Ε.Ε. αφού δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες του ουκρανικού στρατού που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα κράτη της ΕΕ θέλουν να εκπαιδεύσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με συντονισμένο τρόπο.

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. είναι αποφασισμένοι να δυναμώσουν οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία, στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την ανοχή, αν όχι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τα έχει δώσει όλα. Στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα, ελληνικά εδάφη και θάλασσες, πολεμικό υλικό, ακόμα και στρατιωτικές δυνάμεις. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ολοένα και περισσότερο εκπαιδεύονται μαζί με στρατιωτικές δυνάμεις άλλων ιμπεριαλιστικών χωρών, σε γειτονικές χώρες της Ουκρανίας, έτοιμες να πάρουν μέρος στις πολεμικές συγκρούσεις.

Λ.Α.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...