Δύο διαφορετικοί κόσμοι

Φυλάκιο «Παναγιάς» στην ευθύνη της 96 ΑΔΤΕ Χίου
Φώτο Αρχείου / Φυλάκιο «Παναγιάς» στην ευθύνη της 96 ΑΔΤΕ Χίου / Πηγή: Eurokinissi

Από τις 10 Μαΐου έχει ξεκινήσει μια βάρβαρη και βάναυση πολεμική επίθεση από το Ισραηλινό κράτος, κατά του Παλαιστινιακού λαού. Η σύγκρουση αυτή μέχρι και τις 17 Μαΐου, έχει ήδη κοστίσει την ζωή 197 Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 58 παιδιών. Η επίθεση αυτή βέβαια δεν υπήρξε κεραυνός εν αιθρία, μιας και ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εδώ και καιρό βάζουν πλάτη στο Ισραηλινό κράτος, στις εγκληματικές ενέργειες που πραγματοποιεί στη Λωρίδα της Γάζας, εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Τέτοιου είδους καταστάσεις δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τον χαρακτήρα και πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος αλλά και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που πηγάζουν μέσα από αυτόν. Τον βόθρο και την σαπίλα που το χαρακτηρίζουν.

Όλη η παραπάνω κατάσταση αντιμετωπίζεται με δύο διαφορετικούς τρόπους,πράγμα που αποδεικνύει την ύπαρξη δύο εντελώς διαφορετικών κόσμων. Ο πρώτος κόσμος, αποτελείται από τον ΟΗΕ, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα τηρώντας σιγή ιχθύος και μην τολμώντας να βγάλει έστω μια υποτυπώδη ανακοίνωση κατά των εχθροπραξιών, φαίνεται τουλάχιστον να υποθάλπει τέτοιου είδους σφαγές. Αποτελείται από την ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίες όλο αυτό το διάστημα είχαν έντονα πάρε-δώσε με τον δολοφόνο Νετανιάχου και την ισραηλινή κυβέρνηση. Μάλιστα προχωρούν σε τουλάχιστον προκλητικές δηλώσεις περί δήθεν «αυτοάμυνα» του Ισραήλ, βγάζοντας λάδι όλες τις εγκληματικές ενέργειες των τελευταίων ημερών. Αποτελείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που εν μέσω των βίαιων εχθροπραξιών προκαλεί ακόμη περισσότερο με την πώληση κατευθυνόμενων πυραύλων στο Ισραήλ, ύψους 735 εκατομμυρίων δολαρίων.

Βέβαια υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, που αντέδρασε διαφορετικά. Ένας κόσμος ελπίδας. Εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, ο λαός γενικότερα συσπειρώθηκε μαζί με τη πρωτοπορία της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, γύρω από την ΕΕΔΥΕ και προχώρησαν σε δυναμική και μαχητική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση. Καταδίκασαν την εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και πολέμους και απαίτησαν την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας η οποία έχει μετατρέψει την χώρα μας σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση, βάζοντας τον ελληνικό λαό σε νέες περιπέτειες. Ως φαντάρος δε μπορώ να μην ταχθώ στο πλάι αυτών των κινητοποιήσεων. Καταγγέλλω και εγώ με τη σειρά μου την Ισραηλινή σφαγή και κατοχή και εκφράζω την αλληλεγγύη και την στήριξή μου στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

«ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ. Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ»

«ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»

Φαντάρος από το φυλάκιο της Παναγιάς.

Δείτε ακόμα...