Δύο φωτιές ξέσπασαν ταυτόχρονα στην Άνδρο – Εκκένωση σπιτιών στο χωριό Ρέματα

Πυροσβεστική - Κατάσβεση πυρκαγιάς στο Διόνυσο Αττικής 25/8/2020
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Δύο φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στο νησί της Άνδρου με την πυροσβεστική να σπεύδει στα πύρινα μέτωπα. Η περίπτωση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και το πρωί της Κυριακής ζητήθηκε η εκκένωση όλων των σπιτιών στο χωριό Ρέματα. 

Ταυτόχρονα, μεταφέρεται πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ για να συνδράμει ενώ πληροφορίες κάνουν λόγω για τραυματία πυροσβέστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε σε ένα σταθμευμένο όχημα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Όπως αναφέρουν οι πηγές μας, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Ρέματα σε δασική έκταση, με 5 οχήματα της Πυροσβεστικής, 2 οχήματα του ΣΕΔΑ και μια υδροφόρα  του Δήμου Άνδρου να καταφτάνουν στο σημείο, με τους 8 πυροσβέστες και τους 5 εθελοντές Πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τη φωτιά.

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί η Άνδρος

Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά χαρακτηρίζεται ως “δύσκολη περίπτωση” και για το λόγο αυτό ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου Αρχιπύραχος Παναγιώτης Κοτρίδης διέταξε το νησί της Άνδρου σε Γενική επιφυλακή, με τους φορείς να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η φωτιά κατέκαψε μεγάλη έκταση όλο το βράδυ του Σαββάτου. Μάλιστα, το πρωί της Κυριακής ζητήθηκε η εκκένωση του χωριού Ρέματα καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει απειλητικά τα σπίτια. 

Πηγή: Cyclades24

Δείτε ακόμα...