Δυτική Όχθη: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε νέες δολοφονικές επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής

Μεταφορά του δολοφονημένου, από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ, νεαρού Παλαιστίνιου από τους φίλους του. Τζενίν, Δυτική Όχθη, Παλαιστίνη
(Φωτό αρχείου) Μεταφορά δολοφονημένου, από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ, νεαρού Παλαιστίνιου από τους φίλους του. Τζενίν, Δυτική Όχθη, Παλαιστίνη / Πηγή: TWITTER

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής σε δύο διαφορετικά μέρη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις σε συγκρούσεις στην Αλ Μπίρεχ, πόλη γειτονική της Ραμάλα, και ο άλλος σε συγκρούσεις στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων «Wafa» και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Το πρακτορείο «Wafa» και το υπουργείο Υγείας διευκρίνισαν ότι ο 26χρονος Γιαζάν Αφάνα σκοτώθηκε από σφαίρα του ισραηλινού στρατού στις συγκρούσεις στην Αλ Μπίρεχ.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν επίσης ότι ο 25χρονος Μαχμούντ Σουλεϊμάν Χάλεντ τραυματίστηκε σοβαρά σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό προσφύγων της Μπαλάτα, κοντά στη Ναμπλούς, και υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του σε τοπικό νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε σήμερα αρκετές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη, η οποία είναι παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δείτε ακόμα...