Δυτική Όχθη: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί σε νέα ισραηλινή επιδρομή στη Ναμπλούς

Παλαιστίνη, υπό την στρατιωτική κατοχή του κράτους δολοφόνου, του Ισραήλ

Δύο Παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα πριν την αυγή, κατά τη διάρκεια νέας ισραηλινής επιδρομής στην παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ανδρών και είπε πως άλλοι έξι τραυματίστηκαν – εκ των οποίων οι δύο σοβαρά – σε συμπλοκή σε ένα σπίτι στην Ναμπλούς. Η οργάνωση μαχητών Ταξιαρχία Μαρτύρων Φάταχ αλ-Ακσα ανακοίνωσε πως οι δύο νεκροί ήταν μέλη της.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία οι κατοχικές δυνάμεις, μαζί με την «αντιτρομοκρατική» ομάδα Γιαμάμ, επιχείρησαν έφοδο σε σπίτι για να συλλάβουν έναν ύποπτο, δέχθηκαν πυρά από ενόπλους και «απάντησαν με πραγματικά πυρά και άλλα μέσα μέχρις ότου εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες στο εσωτερικό και στη στέγη του σπιτιού». Κατά τη σύγκρουση με τις κατοχικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν ένας 22χρονος και ένας 29χρονος Παλαιστίνιος.

Εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση, καθιστώντας υπόλογες τις κατοχικές δυνάμεις.

Ο δε Ισραηλινός πρωθυπουργός, Γ. Λαπίντ, σε δηλώσεις στο υπουργικό συμβούλιο συνεχάρη τις κατοχικές δυνάμεις για την «αποτελεσματική και επιτυχή επιχείρηση», ισχυριζόμενος ότι στόχος της νέας επιδρομής στην παλαιστινιακή πόλη ήταν «τρομοκράτες που πρόσφατα πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεις».

Στοο μεταξύ, συγκρούσεις ξέσπασαν μετά από ισραηλινή επιδρομή και στην πόλη Καμπατίγια, επίσης στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, κοντά στην Τζενίν. Οι κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν 2 Παλαιστίνιους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δείτε ακόμα...