Δυτική Όχθη: Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε έπειτα από επιδρομή των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων

Φωτό αρχείου

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε στη διάρκεια επιδρομής των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στον καταυλισμό προσφύγων Ακαμπάτ Τζάμπερ, κοντά στην Ιεριχώ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή.

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωσή του ότι «οι δυνάμεις ασφαλείας διεξήγαγαν επιχείρηση στην Ακραμπάτ Τζάμπερ», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει νωρίτερα τον θάνατο του 15χρονου Μοχάμεντ Φαγιέζ Μπάλχαν, ο οποίος «σκοτώθηκε από πραγματικά πυρά της κατοχής», αφού τραυματίστηκε στο κεφάλι και το στήθος.

Η ένταση είναι οξυμένη στην περιοχή μετά την επιδρομή την προηγούμενη Τετάρτη των ισραηλινών δυνάμεων στο τέμενος αλ Άκσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο του ισλάμ, η οποία προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις. Ακολούθησαν αιματηρές επιθέσεις, ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, τον Λίβανο και τη Συρία, τις οποίες ακολούθησαν τα αντίποινα του Ισραήλ.

Την Παρασκευή το βράδυ το Ισραήλ ανακοίνωσε την επιστράτευση των εφεδρικών μονάδων της αστυνομίας και στρατιωτικών ενισχύσεων μετά την επίθεση με αυτοκίνητο στο Τελ Αβίβ, που κόστισε τη ζωή σε έναν Ιταλό τουρίστα και έπειτα από το θάνατο δύο Ισραηλινών αδελφών σε επίθεση στη Δυτική Όχθη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Δείτε ακόμα...