Δυτική Όχθη: Ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρά ενάντια εκατοντάδων Παλαιστίνιων με περισσότερους από 370 τραυματίες

Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό
Φώτο Αρχείου / Συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη από τον Ισραηλινό Στρατό / Πηγή: WAFA

Ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρά ενάντια εκατοντάδων Παλαιστίνιων που διαδήλωναν ενάντια σε ένα παράνομο φυλάκιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την Παρασκευή, με περισσότερους από 370 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων 31 που χτυπήθηκαν από πυρομαχικά.

Drones έριξαν δοχεία δακρυγόνων και ο καπνός γέμισε τον αέρα στον χώρο της διαμαρτυρίας στην πόλη Beita της Δυτικής Όχθης, κοντά στο Nablus, όπου οι Παλαιστίνιοι διαμαρτυρήθηκαν για παράνομη δήμευση γης.

Οι διαδηλωτές έκαψαν ελαστικά και πέταξαν πέτρες στις ισραηλινές δυνάμεις, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Μάρτυρες δήλωσαν ότι τα ισραηλινά στρατεύματα έριξαν λαστιχένιες σφαίρες με επίστρωση από καουτσούκ στους διαδηλωτές μετά τις προσευχές της Παρασκευής στο Μπέιτα.

Παρόμοια οεριστατικά παρατηρήθηκαν επίσης στην πόλη Kafr Qaddum και στο Beit Dajan, όπου δεκάδες Παλαιστίνιοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία για τις συνέπειες του δακρυγόνου.

Ο ισραηλινός στρατός κατέστειλε επίσης μια διαμαρτυρία ενάντια στους οικισμούς στην περιοχή Masafer Yatta στο Χεβρώνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ισραήλ και των Παλαιστινίων υπάρχουν περίπου 650.000 έποικοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, που ζουν σε 164 οικισμούς και 116 φυλάκια.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όλοι οι ισραηλινοί οικισμοί στα κατεχόμενα εδάφη είναι παράνομοι.

Πηγή: aljazeera.com

Δείτε ακόμα...