Δυτική Όχθη: Ο κατοχικός ισραηλινός στρατός συνεχίζει να δολοφονεί

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το πρωί της Κυριακής 12/3 από Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, αφού άνοιξαν πυρ εναντίον θέσης του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε εκεί όπου βρίσκεται το φράγμα της Σούρα-Τζιτ, σε περιοχή υπό τον έλεγχο της ισραηλινής ασφάλειας, δυτικά της Ναμπλούς. Σε επικοινωνία που είχε μαζί τους το AFP, κάτοικοι της Σούρα δήλωσαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς γύρω στις 3:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, στο νεκροτομείο της Ναμπλούς δεν έχουν μεταφερθεί νεκροί, κάτι το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι τα πτώματά τους βρίσκονται στην κατοχή του ισραηλινού στρατού.

“Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον (Ισραηλινών) στρατιωτών σε θέση του στρατού κοντά στην διασταύρωση του Τζιτ”, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

“Στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά” και “τρεις ένοπλοι άνδρες εξουδετερώθηκαν”, ενώ ένας τέταρτος παραδόθηκε και κρατείται για ανάκριση, πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός, εκπρόσωπος του οποίου επιβεβαίωσε στη συνέχεια στο AFP ότι οι τρεις επιτιθέμενοι που εξουδετερώθηκαν ήταν Παλαιστίνιοι και ότι αυτοί σκοτώθηκαν.

Κανένας Ισραηλινός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε, διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός.

Ερωτηθείσες από το AFP, πηγές της παλαιστινιακής ασφάλειας δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν προς το παρόν πληροφορίες για το περιστατικό αυτό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Δείτε ακόμα...