Δυτική Όχθη: Στους 132 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από επιθέσεις ισραηλινού στρατού και εποίκων

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις σε επιδρομή στη Δυτική Όχθη, στη Παλαιστίνη / Μάης 2023
Φώτο Αρχείου / Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις σε επιδρομή στη Δυτική Όχθη, στη Παλαιστίνη / Μάης 2023

Τρεις Παλαιστίνιοι ηλικίας 14, 19 και 24 ετών σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά κοντά στη Ραμάλα και στην πόλη Καλκίγια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ένας 19χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών και δύο άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επιδρομή του στρατού στην Καλκίλια. Στο Ελ Μπίρεχ, πόλη κοντά στη Ραμάλα όπου έχει την έδρα της η Παλαιστινιακή Αρχή, ένα 14χρονο αγόρι και ένας 24χρονος σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν όταν ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ αφού ξέσπασαν επεισόδια στη διάρκεια επιδρομής του με στόχο συλλήψεις, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ένας Εβραίος έποικος σκοτώθηκε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Εϊνάβ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, όταν Παλαιστίνιοι πυροβόλησαν εναντίον του οχήματος στο οποίο επέβαινε, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Από τις 7 Οκτωβρίου έχουν δολοφονηθεί εν ψυχρώ ή σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό και με οπλισμένους εποίκους τουλάχιστον 132 Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη.

Δείτε ακόμα...