Δυτική Όχθη: Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε τρομοκρατική έφοδο ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων

Μεταφορά του δολοφονημένου, από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ, νεαρού Παλαιστίνιου από τους φίλους του. Τζενίν, Δυτική Όχθη, Παλαιστίνη
Μεταφορά του δολοφονημένου, από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ, νεαρού Παλαιστίνιου από τους φίλους του. Τζενίν, Δυτική Όχθη, Παλαιστίνη / Πηγή: TWITTER

Τέσσερις νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χτες σε τρομοκρατική έφοδο των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε προσφυγικό καταυλισμό στην πόλη Τζενίν στη Δυτική Οχθη.

Ισραηλινοί των δυνάμεων ασφαλείας με πολιτικά εισέβαλαν τα χαράματα στον προσφυγικό καταυλισμό, αναζητώντας «υπόπτους». Οι κατοχικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν 4 νεαρούς Παλαιστίνιους ηλικίας 19 έως 21 ετών, με τις ισραηλινές αρχές να ισχυρίζονται ότι «ανταπέδωσαν» πυρά που δέχθηκαν από μέλη της «Ισλαμικής Τζιχάντ» και των «Μαρτύρων της Ταξιαρχίας αλ Ακσα» της «Φατάχ». Πριν αποχωρήσουν μάλιστα οι κατοχικές δυνάμεις από τον καταυλισμό κατάφεραν να πάρουν τις σορούς δύο εκ των τεσσάρων νεκρών Παλαιστινίων.

Το μεσημέρι, η κηδεία δύο εκ των νεαρών που σκοτώθηκαν μετατράπηκε σε λαϊκό συλλαλητήριο κατά της κατοχής, ενώ νέκρωσαν οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Τζενίν καθώς προκηρύχθηκε γενική απεργία.Μεγάλη πυρκαγιά στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ

Μεγάλη πυρκαγιά στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από το απόγευμα της Κυριακής στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ.

Παρά τις πληροφορίες, χτες το πρωί, ότι η πυρκαγιά ήταν σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο, από το απόγευμα άρχισε να επεκτείνεται ξανά με μεγάλη ταχύτητα, ενώ μεταξύ άλλων προετοιμαζόταν και η εκκένωση του Νοσοκομείου Χαντάσα, του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ζήτησε διεθνή βοήθεια, ενώ για το ίδιο θέμα ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Γ. Λαπίντ, είχε επικοινωνία με τον Ελληνα ομόλογό του, Ν. Δένδια.

Δείτε ακόμα...