Ε.Κ.Τ: Προετοιμάζεται για μια μεγάλη συρρίκνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης

ΕΕ - Σημαίες

Αυτό δήλωσε η προεδροςτης Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, στην συνεδρίαση της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής, δηλώνοντας παράλληλα, ότι προετοιμάζομαστε και για μια νέα μείωση του πληθωρισμού, τουλάχιστον στην αρχή. Στην Ευρωζώνη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται πρωτοφανείς μειώσεις, που υποδηλώνουν μια μεγάλη συρρίκνωση της παραγωγής, καθώς και γρήγορη επιδείνωση των αγορών εργασίας, συμπλήρωσε.

Όπως όλα δείχνουν, όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά επιτελεία, προετοιμάζουν το νέο κύμα επιθεσης για αρπαγή  μεριδιων αγοράς σε κλάδους που χτυπιούνται ή έναντι άλλων ανταγωνιστών στην εγχώρια και διεθνή αγορα οπως π.χ Ρωσία, Κινα. Στην κυριολεξία ο ένας βγάζει τα μάτια του άλλου, πρόκειται για νέο γύρο ενός οξυμενου πολέμου μεταξύ τους. Παρακολουθούμε έναν πόλεμο μεταξύ των μονοπωλιων-αστικων τάξεων, ο οποίος επεκτείνεται και στα μέτρα κρατικής και διακρατικής (ΕΕ) ενίσχυσής τους, και με τις λιγότερες ζημιες. Η πανδημία έγινε εργαλείο για την προώθηση αυτών στοχων. 

Εξάλλου, αυτό επιχειρεί και ο ελληνικός ΣΕΒ με χτεσινό του Δελτίο. Η ανησυχία του ΣΕΒ π.χ για την μεγάλη διασπορά μικρων επιχειρήσεων ή αυτοαπασχολουμενων στην ελληνική οικονομία, που δημιουργει δυσκολίες στην αγορά, αντιστοιχεί και στην διάθεση των βιομηχάνων για αρπαγή μεριδιων αγοράς από τα χέρια τους, δηλαδή τη καταστροφή μέρους τους. Θέλουν μεγαλύτερη συγκέντρωση κεφαλαίων σε λιγότερα χέρια, περισσότερες δυνατότητες αναπαραγωγής του κεφαλαιου. Ετσι δυναμώνουν τα μονοπώλια ενδοκλαδικα, και έτσι με μεγαλύτερο οικονομικό βάρος που απορρέει και από την μείωση της τιμής της εργατικης δυναμης- πρωτίστως από αυτήν, μπορούν να αντέξουν στον διεθνή ανταγωνισμό και να έχουν μερίδια κερδών.

Αυτός είναι ο παράδεισος της καπιταλιστικής παραγωγής. Αυτή η κόλαση για τους υπό εκμετάλλευση. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ των λαών,  με την οικονομία και την εξουσία στα χέρια τους!


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...