Ε. Βαγενάς: “Τα γεγονότα στις ΗΠΑ δείχνουν μια κοινωνία σε βαθιά παρακμή με μεγάλες αντιθέσεις”

ΗΠΑ: Εισβολή στο Καπιτώλιο οπαδών του μεγιστάνα Ντ. Τραμπ - 6/1/2020
Φώτο Αρχείου / ΗΠΑ: Εισβολή στο Καπιτώλιο οπαδών του μεγιστάνα Ντ. Τραμπ – 6/1/2020 / Πηγή: TWITTER – INSTAGRAM

Όλα όσα παρακολουθήσαμε το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, την ισχυρότερη καπιταλιστική χώρα, δείχνουν μια κοινωνία σε βαθιά παρακμή που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος κάθε είδους αντιδραστικές ιδεοληψίες και δυνάμεις, όπως αυτές που είδαμε να εισβάλουν στο Καπιτώλιο, σημείωσε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 8 Γενάρη στο «Kontra». Σημείωσε ότι πρόκειται για μια χώρα με τεράστια αδιέξοδα και τεράστιες κοινωνικές διαφορές.

Ο Ελ. Βαγενάς επεσήμανε ότι στις ΗΠΑ δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών έχει χτυπήσει κόκκινο, υπάρχει ρατσισμός και αστυνομική βία. Και όλα αυτά θα υπάρχουν και την επόμενη μέρα είτε παραιτηθεί τώρα ο Τραμπ, είτε τον «παραιτήσουν», είτε φύγει σε 2 βδομάδες.

Τόνισε ότι «δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά βλέπουμε τις αντιθέσεις και στο εσωτερικό τέτοιων χωρών», υπογραμμίζοντας ότι τα ζητήματα είναι βαθύτερα. Ακόμα και αν φύγει ο Τραμπ, τα προβλήματα θα εξακολουθήσουν να είναι εκεί.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...