ΕΑΚΠ: Ανακοίνωση για τη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΥΠΣ Αττικής

ΕΑΚΠ-logo

Σε ανακοίνωσή της για τη συγκρότηση του νέου ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) αναφέρει τα εξής:

«Την Τρίτη 29 Μαρτίου, συγκροτήθηκε σε Σώμα το ΔΣ της ΕΥΠΣ Αττικής που προέκυψε μετά τις πρόσφατες εκλογές.

Η πάγια θέση του ψηφοδελτίου μας που τέθηκε στη συνεδρίαση, είναι η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση στο προεδρείο του ΔΣ, προκειμένου να εκφράζονται όλα τα ψηφοδέλτια. Για άλλη μια φορά, η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή από τους εκπροσώπους των άλλων ψηφοδελτίων. Η ΔΑΚΥΠΣ κατέλαβε όλες τις θέσεις…

Όσο για τα προβλήματα των εργαζομένων στο ΠΣ; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Σαν να είναι όλα λυμένα, η συζήτηση έγινε για το… ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα που πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές!

Στην παραίνεση του εκλεγμένου εκπρόσωπου της ΕΑΚΠ να συζητηθούν το πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι σε όλη την Αττική, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός έχασε τη λαλιά του. Καμιά συζήτηση για την άμεση ανάληψη δράσεων και παρεμβάσεων για τα τρέχοντα προβλήματα. Αντ’ αυτού, το νέο Προεδρείο παρέπεμψε τη συζήτηση σε νέο, προγραμματισμένο ΔΣ και πρόκρινε την αίτηση συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειάς μας!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως και η εμπειρία της περσινής αντιπυρικής περιόδου κατέδειξε, το νέο εργασιακό τοπίο που διαμορφώθηκε στο ΠΣ δεν είναι κάτι προσωρινό ή που προέκυψε από παρανοήσεις στην εφαρμογή των διαταγών. Αν δεν καταργηθεί ο ν. 4662/2020, καμία ουσιαστική βελτίωση δεν πρόκειται να υπάρξει στις ζωές μας. Αν στο κύμα ακρίβειας που μας τσακίζει δεν διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης για εμάς και τις οικογένειές μας, η καθημερινότητά μας θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Συνεπώς, η συνέχιση στην πεπατημένη του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

Η ΕΑΚΠ θα συνεχίσει να παλεύει τόσο στο ΔΣ όσο και (κυρίως) με όλους τους εργαζόμενους του ΠΣ για τη συσπείρωση γύρω από τα Σωματεία μας και τη συμμετοχή στην ενεργό δράση κάθε συναδέλφου. Μόνο οι ίδιοι οι πυροσβέστες συλλογικά μπορούν να πετύχουν καλύτερες συνθήκες για αυτούς και τις οικογένειές τους. Είναι ο μόνος τρόπος για να κατακτήσουμε αυτά που θα καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...