ΕΑΚΠ Δυτικής Ελλάδας: Εκφράζει την συμπαράστασή της στον πρόεδρο του ΕΚ Λευκάδας – Βόνιτσας

ΕΑΚΠ-logo

Την συμπαράστασή της στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας που μηνύθηκε από τον εργολάβο κατασκευαστικής εταιρίας που ανέλαβε το έργο της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου του Νυδριού Λευκάδας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) Δυτικής Ελλάδας.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών εκφράζει την συμπαράστασή της στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας που μηνύθηκε από τον εργολάβο κατασκευαστικής εταιρίας που ανέλαβε το έργο της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου του Νυδριού Λευκάδας.

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, την 1η του Μάη του 2021, μαζί με άλλους συνδικαλιστές και σωματεία εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, υπερασπίστηκαν το δικαίωμα συμμετοχής των εργαζομένων στην πρωτομαγιάτικη απεργία στο εργοτάξιο του Νυδριού, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την άγρια εκμετάλλευση των εργατών της κατασκευαστικής από τον εργολάβο, αφού τους έβαζε να δουλεύουν από ήλιο σε ήλιο για να αυξήσει τα κέρδη του και τις ευθύνες του για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου.

Η ενέργεια αυτή σε βάρος του προέδρου αποτελεί συνέχεια συνδικαλιστικών διώξεων πρωτοπόρων εργαζομένων σε διάφορους κλάδους τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η ασυδοσία και αποθράσυνση των επιχειρηματικών ομίλων πηγάζει από το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ και στοχεύει με κάθε τρόπο στην εξασφάλιση της κερδοφορία τους.

Δεν πάει πολύς καιρός που πυροσβέστες αντιμετωπίστηκαν με σκληρή καταστολή στην προσπάθεια να διεκδικήσουν λύσεις στα δίκαια και χρονίζοντα αιτήματα τους. Χαραγμένα στη μνήμη μας είναι και τα αγροτοδικεία που διαχρονικά στήνονται σε βάρος αγωνιστών αγροτοσυνδικαλιστών και φτωχών αγροτών.

Επιβάλλεται να κάνουμε γνωστό ότι η αγωνιστική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας όποτε κλήθηκε τάχθηκε αρωγός και υποστηρικτής σε δίκαια αιτήματα ή διεκδικήσεις πυροσβεστών.

Η ιστορία έχει καταγράψει ότι η αλληλεγγύη, ο μαζικός και οργανωμένος και ανυποχώρητος αγώνας έχει ρίξει στο κενό τόσες και τόσες διώξεις αγωνιστών που τολμούν και σηκώνουν το μπόι τους στους εκμεταλλευτές του λαού. Είμαστε σίγουροι ότι η δίωξη αυτή θα πέσει στο κενό όπως και τόσες άλλες διώξεις συναδέλφων συνδικαλιστών και θα είμαστε στο πλευρό τους μέχρι την νίκη! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ψηλά το κεφάλι συναγωνιστές!

Δείτε ακόμα...