ΕΑΚΠ: Προβλήματα από την εφαρμογή του νέου Κανονισμού Μεταθέσεων

Πυροσβεστικό Όχημα

Σε έγγραφη παρέμβασή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), κάνει λόγο για λάθη και παραλείψεις στη διαδικασία υπολογισμού των μορίων των πυροσβεστών.

Όπως τονίζει, σε πολλές περιπτώσεις δεν έγινε ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, υπήρξαν περιπτώσεις που δεν προσμετρήθηκε το σύνολο των μορίων ενώ ο τρόπος υπολογισμού διέφερε από υπηρεσία σε υπηρεσία. Ακόμα, οι πίνακες των μορίων των πυροσβεστικών υπαλλήλων εκδόθηκαν χωρίς να υπάρχει ενδεδειγμένη αναλυτική σειρά. Ενώ απαγορεύτηκε σε αυτούς που κάνουν ένσταση, να αναφέρονται σε υπολογισμό μορίων άλλων συναδέλφων.

Όλα αυτά μπροστά στις μεταθέσεις του προσωπικού που θα γίνουν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Μεταθέσεων.

Η ΕΑΚΠ, μέσω της παρέμβασής της, ζητά να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος που να ορίζει τον ακριβή υπολογισμό των μορίων. Ώστε να αποφευχθούν τα λάθη και οι παραλείψεις.

Επιπροσθέτως, ζητά να εκδοθούν νέοι πίνακες μορίων των πυροσβεστών, με ενδεδειγμένη αναλυτική σειρά. Όπως και ο υπολογισμός των μορίων κατά την εξέταση των ενστάσεων να γίνει με ενιαία αντιμετώπιση σύμφωνα με τα νόμιμα κριτήρια.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την παρέμβαση εδώ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...