ΕΑΚΠ Στερεάς Ελλάδας: Καταγγέλλει την αδράνεια του προεδρείου παρά τα αυξημένα προβλήματα

ΕΑΚΠ-logo

Στα πλαίσια της ενημέρωσής που επιδιώκει η Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας (Ε.Α.Κ.Π) Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το ΔΣ της 20ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η ΕΑΚΠ, έθεσε ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης τη «Διεξαγωγή κινητοποιήσεων» για τα προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του Ν. 4662/2020. Όπως η κατάσταση των επιφυλακών, της απλήρωτης εργασίας, η αλλαγή του κανονισμού μεταθέσεων που οδήγησε στην κινητικότητα των πυροσβεστικών υπάλληλων, η μη εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, η μη αναγνώριση του επαγγέλματος σαν Β.Α.Ε.

«Τονίστηκε» συνεχίζει η ΕΑΚΠ «ότι πρέπει να παρθεί άμεσα η απόφαση από το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο για να προβούμε σε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ( βλέπε site eakp.gr ).

Για άλλη μια φορά όμως και οι δύο παρατάξεις Α.Ε.Π.Π. & Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. επιχειρηματολογώντας με φθηνές δικαιολογίες του τύπου « ότι δεν θα ακολουθήσει ο κόσμος ».

Η παράταξη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. πρότεινε σαν λύση και την στήριξε η Α.Ε.Π.Π., την αποστολή διεκδικητικών υπομνημάτων, τον διάλογο με την κυβέρνηση και την φυσική ηγεσία και την αξιοποίηση νομικών συμβούλων μέσω της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Για την ικανοποίηση των αιτημάτων ( π.χ. επιφυλακές ) ειπώθηκε ότι χρειάζεται διευκρίνηση των άρθρων του Νόμου με συμπληρωματικές διαταγές από το Αρχηγείο και εάν δεν γίνει αυτό τότε να προβούμε σε κινητοποιήσεις. Το ίδιο δηλαδή παραμύθι που έλεγαν κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις και αντί να αλλάξει η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς με τους ίδιους να είναι απλοί θεατές. »

Για τον απολογισμό δράσης του Προεδρείου αναφέρεται ότι «επιβεβαιώνει την κριτική της Ε.Α.Κ.Π. για την συνδικαλιστική τους ανυπαρξία και την αναποτελεσματικότητα των επιλογών τους.»

Όπως τονίζει η ΕΑΚΠ «Από την αρχή μέχρι το τέλος είναι γεμάτος μόνο από κοινοποιήσεις ενεργειών της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., ευχετήρια, ευχαριστήρια, χοροεσπερίδες, προσφορές και κάποιες ενέργειες του προεδρείου μέσω υπομνημάτων. Πουθενά δεν περιγράφεται πιο ουσιαστικό πρόβλημα έλυσε με ενέργειές του το προεδρείο ή ποια παράβαση εργασιακών δικαιωμάτων και συνθηκών αντιμετώπισε αποτελεσματικά υπέρ των εργαζομένων. Σας καλούμε συνάδελφοι να κάνετε την σύγκριση με τους απολογισμούς δράσης, όταν στο τιμόνι της ένωσης ήταν τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π., για να μάθουν οι νέοι συνάδελφοι και να θυμηθούν οι παλιοί, τι σημαίνει αγωνιστική και αποτελεσματική συνδικαλιστική δράση. »

Επιβεβαίωση των όσων καταγγέλλει η ΕΑΚΠ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ένωση από την αδράνεια του προεδρείου, ήταν η παραίτηση που υπέβαλε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης από την θέση του Αντιπροέδρου, το μέλος του Δ.Σ. Φωτόπουλος Γιώργος, επικαλούμενος ο ίδιος την απραξία του προεδρείου!

Αντί όμως το προεδρείο να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα και να αλλάξει ρώτα όσο ακόμη υπάρχουν κάποια περιθώρια για να οργανωθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, πριν γίνει πράξη στο σύνολό του ο κυβερνητικός σχεδιασμός που είναι σε πλήρη εξέλιξη, το προεδρείο επιλέγει την γνωστή τακτική της συκοφάντησης της παράταξης μας.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...