ΕΑΚΠ: Στο ίδιο έργο θεατές και στη φετινή αντιπυρική περίοδο

«Στο ίδιο έργο θεατές και στη φετινή αντιπυρική περίοδο», τονίζει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), καθώς όπως σημειώνει, «και την φετινή αντιπυρική περίοδο όπως φαίνεται από τα δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών σε όλη τη χώρα και τα ήδη χιλιάδες στρέμματα καμένων εκτάσεων, για άλλη μια φορά αναδεικνύονται οι μεγάλες ελλείψεις που ευθύνονται για την απουσία ενός αποτελεσματικού συστήματος πολιτικής προστασίας και πυρασφάλειας».

Όπως αναφέρει, «ούτε τα εναέρια μέσα, τα οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι περισσότερα φέτος ούτε οι νεοσύστατες Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (δασοκομάντος) που δημιουργήθηκαν την τελευταία στιγμή μέσα στην αντιπυρική περίοδο ούτε και οι συνάδελφοι πυροσβέστες που έρχονται από το εξωτερικό, κατάφεραν να αποτρέψουν τις καταστροφές που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές».

Επισημαίνει ότι «και πάλι αρνήθηκαν να ακούσουν τα αιτήματα των πυροσβεστών για τα οποία αγωνίζεται η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, δηλαδή για κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό, εξοπλισμό, μέσα και υποδομές στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και για προληπτικές εργασίες και αντιπυρικά έργα που απαιτείται να γίνουν έγκαιρα και πριν την αντιπυρική περίοδο στα δασικά οικοσυστήματα και στις περιοχές μίξης δασών – οικισμών».

Η ΕΑΚΠ υπογραμμίζει ότι, «αποτέλεσμα είναι, εκτός από τις τεράστιες καταστροφές και φέτος να αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε με τις χειρότερες συνθήκες. Εξαντλητικά ωράρια εργασίας, μετακινήσεις εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την περιφέρειά μας, διαμονή και διαβίωση κατά τις μετακινήσεις σε πυροσβεστικές υπηρεσίες με εγκαταστάσεις που δεν πληρούν ούτε τις ελάχιστες προδιαγραφές για να διαβιώσει ένας άνθρωπος.

Για όλα αυτά τα τεράστια προβλήματα μας ή ΠΟΕΥΠΣ αντί να αγωνιστεί και να διεκδικήσει, προτείνει να δημιουργηθεί ένας “αξιόπιστος μηχανισμός διαχείρισης ανθρώπινων πόρων”, που θα “διαχειρίζεται” την απλήρωτη υπερεργασία και τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης των πυροσβεστών κατά τις μετακινήσεις τους ανά την επικράτεια. Ουσιαστικά δηλαδή να συνεχίσουν να καλύπτονται αποκλειστικά με αυτόν τον τρόπο οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές, που υπάρχουν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας».

Καταλήγοντας, «η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να ενισχύσουν την προσπάθεια που καταβάλλουμε όλα αυτά τα χρόνια για να αναδειχτούν, μέσα από τα συνδικαλιστικά μας όργανα, οι ελλείψεις, τα προβλήματα και οι αιτίες που τα δημιουργούν. Να αγωνιστούμε για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα και για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο πολιτικής προστασίας και πυρασφάλειας στην πατρίδα μας, που θα προστατεύει επαρκώς τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες, τις περιουσίες, τις υποδομές και τον φυσικό μας πλούτο».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...