ΕΑΚΠ: Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 6 Απριλίου που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα

Από συμμετοχή της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών ( ΕΑΚΠ ) σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Φώτο Αρχείου / Από συμμετοχή της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών ( ΕΑΚΠ ) σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Η Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) καλεί με ανακοίνωση της καλεί τους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής να συμμετέχουν στην απεργία την Τετάρτη 6 Απριλίου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ζούμε και εμείς τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή του συνόλου των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν θεσμοθετηθεί απ’ όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Οι μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, η αύξηση της φορολογίας, η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, η αύξηση της ανεργίας καθώς και η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και την ενέργεια έχουν φτωχοποιήσει όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας μας. Επίσης η συστηματική αποσάθρωση του συστήματος υγείας, της παιδείας καθώς και άλλων κρατικών δομών προνοιακού χαρακτήρα έχουν επηρεάσει άμεσα τόσο τη δική μας ζωή όσο και των υπόλοιπων εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων, και των ανέργων.

Επιπλέον η όξυνση οικονομικών αντιθέσεων μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων και η αναζήτηση γεωπολιτικών στηριγμάτων στην Ανατολική Ευρώπη αποτέλεσαν την αιτία για τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εκτός της δυσμενής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί για τον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας, δυσοίωνο διαγράφεται τόσο το μέλλον του Ρώσικου λαού όσο και των υπολοίπων της υφηλίου. Ήδη οι πρώτες αρνητικές συνέπειες άρχισαν να γίνονται ορατές. Οι εξελίξεις θα επιφέρουν νέες επιπτώσεις ακόμη και στη χώρα μας.

Συναδέλφισσες-φοι η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σας καλεί να:

  • Ενώσουμε τη φωνή μας με όλες εκείνες τις δυνάμεις που με συνέπεια πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στη διαμόρφωση κινήματος για την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και τη διεκδίκηση του συνόλου των απαραίτητων υλικών και πνευματικών αγαθών προκειμένου όλοι να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Διεκδικήσουμε μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους την:
  • Αύξηση των μισθών και των συντάξεων.
  • Μείωση των τιμών στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος της.
  • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και της επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
  • Ενίσχυση του ΕΣΥ.
  • Κατάργηση των φορολογικών νόμων που επιβαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Επίσης να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας για την επέμβαση στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας με οποιονδήποτε τρόπο σε έναν πόλεμο που καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των λαών.»

Δείτε ακόμα...