ΕΑΚΠ: Τα προβλήματα στην πυροπροστασία και στην πυρασφάλεια διογκώνονται

Από την πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας
Πηγή: Eurokinissi

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ) αναφέρεται στα προβλήματα σχετικά με την πυροπροστασία και την πυρασφάλεια στη χώρα τα οποία, όπως αναφέρει διατηρούνται και διογκώνονται.

Στα μέσα της φετινής αντιπυρικής περιόδου και μετά από λίγες ημέρες έντονης ζέστης και ξηρασίας, ξέσπασαν οι πρώτες καταστροφικές πυρκαγιές στην πατρίδα μας. Δεκάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα δασικής έκτασης, ήταν το αποτέλεσμα της πυρκαγιάς στην Κόρινθο.

Για ακόμα μια χρονιά αναδεικνύονται οι μεγάλες διαχρονικές ελλείψεις στην υπηρεσία μας και στις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας. Οι ελλείψεις αυτές, όπως σημειώνει η ΕΑΚΠ, δεν μπόρεσαν να καλυφθούν ούτε από την υποτιθέμενη ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως αρκετοί πυροσβέστες που εστάλεισαν από την Ήπειρο στις πυρκαγιές της Πελοποννήσου «επέστρεψαν από τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου χωρίς πλήρη μέτρα προστασίας. Εικοσιπέντε περίπου πυροσβέστες στοιβάχτηκαν και γέμισαν λεωφορείο της υπηρεσίας, χωρίς να είναι δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας που συνιστώνται ( 1,5 μέτρο μεταξύ τους ), για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επιπλέον, το συγκεκριμένο λεωφορείο παρουσίασε για πολλοστή φορά βλάβη στη λειτουργία του κλιματιστικού του και είχε σαν αποτέλεσμα την πολύωρη καθυστέρηση, κατά την επιστροφή των συναδέλφων στα σπίτια τους για να ξεκουραστούν.»

Κλείνοντας καλεί τους συναδέλφους τους πυροσβέστες σε «οργανωμένο αγώνα με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων.» καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος διεκδίκησης και για αυτόν τον σκοπό δημιουργήθηκαν τα σωματεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.

Δείτε ακόμα...