Εχθρική για τα συμφέροντα του λαού η παραχώρηση των λιμανιών

Στον ρόλο και τη σημασία των λιμενικών υποδομών για τα σχέδια και την πολιτική που ακολουθεί η αστική τάξη αναφέρθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει συμβάσεις παραχώρησης των λιμανιών Θεσσαλονίκης και Ηγουμενίτσας επισημαίνοντας και την γεωστρατηγική σημασία που αναδεικνύει η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. 

Το νομοσχέδιο, αργά το απόγευμα, εγκρίθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους της κυβέρνησης. 

Ο Ν. Καραθανασόπουλος, είπε πως τα λιμάνια είναι πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και οι λιμενικές υποδομές είναι ενταγμένες στις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης της Ελλάδας, δηλαδή την γεωστρατηγική αναβάθμιση για μετατροπή της χώρας σε μεταφορικό και ενεργειακό κόμβο.

Σημείωσε ότι η αναβάθμιση αυτή εντάσσεται στις επιλογές των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων στο σχεδιασμό να εξυπηρετηθεί η δημιουργία εναλλακτικής διαδρομής, παρακάμπτοντας τα στενά του Βοσπόρου που κλείνουν σε καιρό πολέμου, για μεταφορά ενέργειας. Αυτό το σχέδιο εντάσσεται στην απόφαση για σταμάτημα εφοδιασμού από ρώσικο αέριο και στα χαρτιά είναι τα σχέδια για δημιουργία σταθμών υγροποιημένου αερίου σε αυτά τα λιμάνια.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...