ΕΕ: «Αλληλεγγύη»… «Ευρο-κορονομόλογο»

ΕΕ - Σημαίες

Αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανέκδοτο… και μάλιστα πολύ σύντομο.

Αυτές τις μέρες τα αστικά επιτελεία «κρώζουν» όπου σταθούν κι όπου βρεθούν πόσο χειρότερα θα ήταν τάχα τα πράγματα με τον κορονοϊό αν η αστική τάξη δεν συμμετείχε στην ιμπεριαλιστική ένωση της ΕΕ. Όπως και πόσα «μαθήματα αλληλεγγύης» μοιράζει τάχα η δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν όλοι οι «εταίροι».

Και η επιβεβαίωση…

Ωστόσο οι σφοδρές αντιθέσεις που εκδηλώθηκαν ξανά μέσα στη βδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για το πώς θα μοιραστούν οι «ευκαιρίες» και οι «ζημιές» που συνεπάγεται η πανδημία για τους επιχειρηματικούς ομίλους των κρατών – μελών, είναι και πάλι αποκαλυπτικές.

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι η ΕΕ θα γίνεται όλο και πιο αντιδραστική για τους λαούς. Όπως βέβαια συμβαίνει με κάθε ιμπεριαλιστική ένωση. Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η μόνη «αλληλεγγύη» που μπορεί να δείξουν οι καπιταλιστές, είναι αυτή για την κοινή τους επίθεση ενάντια στους λαούς και τα δικαιώματά τους.

Ο λογαριασμός πάλι στο λαό

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι οι λαοί τίποτα δεν έχουν να περιμένουν και από τις αγιάτρευτες αντιθέσεις των καπιταλιστών. Κι αυτό γιατί οι υπερασπιστές των «πιστοληπτικών γραμμών» και οι θιασώτες των «κορονομολόγων» έχουν ως κοινή συνισταμένη ότι ο λογαριασμός θα σταλεί στους λαούς. Και θα σταλεί με νέα μνημόνια και σαρωτικά αντιλαϊκά μέτρα. Αυτά ακριβώς παίρνονται και στην Ελλάδα με τις περίφημες ΠΝΠ.

Ένα ακόμα συμπέρασμα που πρέπει να αξιοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρα. Να δυναμώσουν τη μεταξύ τους αλληλεγγύη και την κοινή πάλη που τώρα ξεκινά. Δεν πρέπει να πληρώσουν εκείνοι τα «σπασμένα». Πρέπει να αντεπιτεθούν για τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Δείτε ακόμα...