ΕΕ: Για Brexit χωρίς συμφωνία πιέζουν οι ηγέτες των κρατών – μελών της

Βρετανια
Πηγή: EUROKINISSI

Για Brexit χωρίς συμφωνία θα πιέσουν σήμερα οι ηγέτες των χωρών της EE την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Times στο φύλλο της που κυκλοφορεί. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ηγέτες των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσουν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δημοσιοποιήσει τους σχεδιασμούς που έχει καταρτίσει για το πέρας της μεταβατικής περιόδου έπειτα από την αποχώρηση της Βρετανίας από τους κόλπους της χωρίς να έχει συναφθεί στο μεταξύ συμφωνία — το λεγόμενο σενάριο no deal.

«Πρέπει πλέον να λάβουμε μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της πιθανότητας. Η 1η Ιανουαρίου 2021 πλησιάζει, χρειαζόμαστε δίχτυ ασφαλείας», εξήγησε ανώτερος ευρωπαίος διπλωμάτης σε δηλώσεις του στους «Times» του Λονδίνου.

Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί δυναμώνουν, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να δηλώνει χθες σε υπουργούς του, ότι δεν είναι βέβαιο πως θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία, Brexit, με την ΕΕ και ότι ο χρόνος εξαντλείται.

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει: το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να διασφαλίσει μια συμφωνία με την ΕΕ, αλλά όχι εις βάρος των βασικών μας αρχών σε ό,τι αφορά την κυριαρχία και τον έλεγχο επί των νόμων μας, των συνόρων και των χρημάτων μας – και των αλιευμάτων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Με πληροφορίες από: cnn.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...