ΕΕ κι ελληνική κυβέρνηση στοχοποιούν τους αυτοαπασχολούμενους προς όφελος των μεγάλων ομίλων

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «κατάσταση της Ένωσης των ΜΜΕ» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.  Κατά την ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής:

«Για την ΕΕ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις(ΜΜΕ) θεωρούνται μια μειοψηφία επιχειρήσεων αφήνοντας εκτός τη συντριπτική πλειοψηφία των πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Αυτή η μεγάλη πλειοψηφία για την ΕΕ θεωρείται  “διαρθρωτικό πρόβλημα” και κατά κανόνα αποκλείεται από χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ κ.α.

ΕΕ κι ελληνική κυβέρνηση “διευρύνουν τη φορολογική βάση” στοχοποιώντας τους αυτοαπασχολούμενους που φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Με εργαλείο την ψηφιοποίηση, τους εμφανίζουν ως δήθεν φοροδιαφεύγοντες την ώρα που προκλητικά απαλλάσσονται από φόρους κι εισφορές οι μεγάλοι όμιλοι.

Επικαλούνται   μείωση  συντελεστών αλλά επιβάλλουν περισσότερους “πράσινους και ψηφιακούς” φόρους – πρόστιμα με προδιαγραφές που μόνο οι μεγάλοι μπορούν να ανταποκριθούν και υποστηρίζουν όλα τα κόμματα του κεφαλαίου.

Κόντρα στο μύθο περί “ενιαίου επιχειρηματικού κόσμου” εδώ και τώρα διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες και την εφορία για αυτοαπασχολούμενους, μείωση των φορολογικών βαρών, παύση των πλειστηριασμών. Αγώνας, κοινή δράση και συμμαχία με τους εργάτες και τους βιοπαλαιστές αγρότες, ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους.»

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...