ΕΕ: Νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας

Ευρωπαϊκή Ένωση - Ουκρανία

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να επιβάλουν νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, ανέφερε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του που κυκλοφόρησε σήμερα Παρασκευή.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μέχρι στιγμής υιοθετήσει σημαντικές κυρώσεις που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη Ρωσία και τη Λευκορωσία και είναι έτοιμη να αυστηροποιήσει περαιτέρω τις κυρώσεις σε Ρωσία και Λευκορωσία. Οποιαδήποτε προσπάθεια παράκαμψης των κυρώσεων ή βοήθειας της Ρωσίας με άλλα μέσα πρέπει να σταματήσει», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ΕΕ συμφώνησε επίσης να δημιουργήσει το καταπιστευματικό ταμείο αλληλεγγύης για την Ουκρανία, σημείωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. “Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συμφωνεί να αναπτύξει ένα Καταπιστευματικό Ταμείο Αλληλεγγύης της Ουκρανίας και καλεί τους εταίρους του να συμμετάσχουν και να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες χωρίς καθυστέρηση. Καλεί την Επιτροπή να συνεχίσει να παρέχει τεχνική βοήθεια προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...