ΕΕ: Πέφτει απ’ τα σύννεφα ( κι αυτή ) για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές στην Ελλάδα

«Οποιαδήποτε απόπειρα των υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας να έχουν παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, αν επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη. Τα κράτη – μέλη είναι αρμόδια να προστατεύουν την εθνική τους ασφάλεια και πρέπει να επιβλέπουν και να ελέγχουν τις υπηρεσίες ασφαλείας τους, για να διασφαλίζουν ότι σέβονται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ασφάλειας των δημοσιογράφων και της ελευθερίας της έκφρασης».

Αυτό απάντησε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, Ανίτα Χίπερ όταν ρωτήθηκε για το θέμα των υποκλοπών στην Ελλάδα. Υποκρισίας μεγαλείο…

Η υποκρισία ξεχειλίζει από κάθε λέξη της ανακοίνωσης, με την εκπρόσωπο να είναι προσεχτική στη διατύπωση δίνοντας έμφαση στην «παράνομη πρόσβαση» ενώ ξέρει καλά ότι το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, που έχει τη σφραγίδα και της ΕΕ, διασφαλίζει ότι ο καθένας και η καθεμιά, ανεξάρτητα από ιδιότητα, επάγγελμα, φύλο ή ηλικία, μπορεί να γίνει στόχος παρακολούθησης «με το γράμμα του νόμου» και με δικαιολογίες που κάνουν λάστιχο έννοιες όπως «εθνική ασφάλεια», «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και «του ριζοσπαστισμού».

Οσο για τη «διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων», η ΕΕ είναι ο πρώτος διδάξας στην παραβίαση, ανταλλαγή, ακόμα και εμπορευματοποίησή τους, αφήνοντας τον λαό εκτεθειμένο στις διάφορες υπηρεσίες και στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Άλλος ένας «πεφτοσυννεφάκιας» για το σκοτεινό και επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο πίσω από τις παρακολουθήσεις η ΕΕ. Αλλού αυτά…

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...