ΕΕΔΥΕ: Συγκέντρωση για τα 77 χρόνια από τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Συγκέντρωση τη; ΕΕΔΥΕ για τα 77 χρόνια απ' τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

«Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στις νέες πυρηνικές απειλές, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους». Συγκέντρωση στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ στο Θησείο, με το σύνθημα αυτό, διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ για τα 77 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, στη μνήμη των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη συγκέντρωση αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στράτου Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ). 

«Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, στέλνοντας μήνυμα αγώνα ενάντια στους κινδύνους που δημιουργεί η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Με τις πικέτες της ΕΕΔΥΕ απαίτησαν αποδέσμευση της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ, την κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων, την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ  Δημήτρη Αρβανιτάκη, Κώστα Παρασκευά, Θοδωρή Χιώνη.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Χρύσα Λεμπέση, πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. (Διαβάστε εδώ) 

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. (Διαβάστε εδώ)

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από το πειραϊκό σύνολο «Libro Coro», με τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθέτων που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το δικαίωμά του να ζει σε έναν δίκαιο και ειρηνικό κόσμο.

Πήραν μέρος οι μουσικοί μέλη του συνόλου Μικαέλα Δανά (τραγούδι), Νίκος Παχάκης (κιθάρα) και η Ανθή Γουρουντή (πιάνο και μουσική επιμέλεια).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...