Έφεση κατά της απόφασης για Λιγνάδη άσκησε η εισαγγελέας Εφετών

EUROKINISSI

Έφεση κατά δύο τμημάτων της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δ. Λιγνάδη, που τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών για δύο βιασμούς ανηλίκων, κηρύσσοντάς τον αθώο για άλλες δύο περιπτώσεις, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών, ζητώντας αυστηρότερη ποινική μεταχείριση. 

Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Λιγνάδης, παρά την καταδίκη του, είχε αφεθεί ελεύθερος από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, μια απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. 

Εκτός από την αυστηρότερη ποινική μεταχείριση που ζήτησε η εισαγγελέας, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο θα εξετάσει την αιτιολογία της εισαγγελικής λειτουργού και για μία εκ των δύο υποθέσεων βιασμού για την οποία αθωώθηκε. Ειδικότερα, έκρινε ότι στον Δ. Λιγνάδη θα έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερο ύψος ποινών για τις δύο περιπτώσεις βιασμών που κρίθηκε ένοχος, επικαλούμενη τη βαρύτητα, αλλά και την ηθική απαξία των πράξεων που του καταλογίστηκαν καθώς και της βλάβης που προξένησε στα θύματα. Σημείωσε μάλιστα ότι η ένταση του δόλου του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και η εκ μέρους του εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης των παθόντων λόγω της ανηλικότητάς τους, θα έπρεπε να αξιολογηθεί από το δικαστήριο και να «απαντηθεί» με αυστηρότερη ποινική μεταχείριση στον κατηγορούμενο.

Επιπλέον, η εισαγγελέας ζητά να επανεξεταστεί και η αθώωσή του για την τρίτη κατηγορία βιασμού σε βάρος ανηλίκου, για τον έναν εκ των δύο βιασμών για τους οποίους ο ηθοποιός αθωώθηκε. Όπως αναφέρεται στην Έφεση, τόσο από τη μαρτυρία του ίδιου του 26χρονου σήμερα μηνυτή, αλλά και από τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, ο βιασμός σε βάρος του ανήλικου τότε, έχει τελεστεί με τον καταγγέλλων, αιγυπτιακής καταγωγής, να είναι ο πρώτος από τους μηνυτές που κατέθεσε στο δικαστήριο και περιέγραψε ότι ο κατηγορούμενος τον προσέγγισε μέσω άλλου αγοριού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...