«Έφυγε» ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ των «Γιατρών του Κόσμου»

Έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ήταν ιδρυτής και επί πολλά χρόνια πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών Του Κόσμου», προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατό του: «Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, ενός αξιόλογου επιστήμονα γιατρού, αναπληρωτή καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ως ιδρυτής και για πολλά χρόνια πρόεδρος των Ελλήνων “Γιατρών του Κόσμου” ξεχώρισε για την πολύτιμη προσφορά του σε χώρες του τρίτου κόσμου και σε μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις και καταστροφές. Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ υπήρξε μέλος του ΚΚΕ έως το 1991, ενώ τα επόμενα χρόνια συμμετείχε δραστήρια στους κοινωνικούς αγώνες. Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του».

Δείτε ακόμα...