Εγκαίνια νέας έδρας του ENISA στην Αθήνα: Βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Τα γραφεία της ENISA στο Ηράκλειο

«Ένα ακόμη βήμα στη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς αποτελούν τα εγκαίνια των αναβαθμισμένων υποδομών του “Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Κυβερνοασφάλεια” (ENISA) στην Αθήνα, σε μια περίοδο μάλιστα που διεξάγεται η απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Αναφέρει επίσης:

«Πρόκειται για έναν ευρωενωσιακό κατασταλτικό μηχανισμό που έχει στόχο την υπεράσπιση των μονοπωλίων  της ΕΕ  από επιθέσεις ανταγωνιστών της στον κυβερνοχώρο αλλά και την ενίσχυση της καταστολής του εργατικού-λαϊκού κινήματος μέσα από το ευρωενωσιακό “φακέλωμα”, τη συλλογή κι επεξεργασία πληροφοριών. Ο ΕΝISA παράλληλα αναγνωρίζεται σχεδόν ως διπλωματική αποστολή, κάνοντας χρήση των σχετικών ασυλιών και διευκολύνσεων.

Οι δηλώσεις του Επιτρόπου Μ. Σχοινά ότι “ο πόλεμος δεν γίνεται μόνο στους δρόμους της Μαριούπολης και του Κιέβου, έχει ήδη ξεκινήσει και στο διαδίκτυο (…) ο ENISA την καινούργια έδρα του οποίου εγκαινιάζουμε σήμερα είναι στην καρδιά του ευρωπαϊκού συστήματος άμυνας” μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλέσουν στον ελληνικό λαό αφού η χώρα θα αποτελέσει ένα ακόμη πεδίο σφοδρών ανταγωνισμών και εν δυνάμει στόχο υπηρεσιών αντίπαλων αστικών τάξεων όπως πχ έχει διακηρύξει η Ρωσία. Στην εποχή όπου ο κυβερνοπόλεμος αποκτά καίριο ρόλο στις συγκρούσεις των ιμπεριαλιστών, η  κυβέρνηση της ΝΔ βάζει την Ελλάδα στο «μάτι του κυκλώνα». Τεράστιες ευθύνες έχουν όμως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αφού  επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε η μεταφορά της έδρας του ENISA στην Αθήνα.

Οι σχεδιασμοί της ελληνικής αστικής τάξης για γεωστρατηγική αναβάθμιση περνούν μέσα από τέτοιες επικίνδυνες ενέργειες με  στόχο να κερδίσει μεγαλύτερο κομμάτι από το ξαναμοίρασμα της “πίτας”. Αυτός είναι ο λόγος που η χώρα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση με αμερικανικά και γαλλικά αεροπλανοφόρα να ελλιμενίζονται στα ελληνικά λιμάνια.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η αυτοτελής πάλη του λαού και της νεολαίας ώστε να απεμπλακεί η χώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία. Να αντιπαλέψουν τα επικίνδυνα σχέδια που κάνουν  την Ελλάδα “θύτη” άλλων λαών αλλά και ταυτόχρονα «θύμα» αφού γίνεται στόχος άλλων αστικών τάξεων μέσω της παραχώρησης υλικού, υποδομών και εδαφών. Ο λαός μπορεί να δώσει τη διέξοδο με την πάλη για αποδέσμευση από τις ενώσεις του κεφαλαίου, ΕΕ και ΝΑΤΟ και με τον  ίδιο αφέντη του πλούτου που παράγει». 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...