Έγκλημα στο Πέραμα: Ελεύθεροι οι 4 συλληφθέντες για το δυστύχημα – Θα οριστεί δικάσιμος

ένας νεκρός εργάτης στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο πέραμα

Ελεύθεροι αφέθηκαν με προφορική εντολή του εισαγγελέα τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά το χθεσινό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν σοβαρά άλλα δύο. Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Πρόκειται για τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας – επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες.

Οι εργαζόμενοι της Ζώνης, προχώρησαν σήμερα σε 24ωρη απεργία μετά από απόφαση της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας απαντώντας στο νέο εργοδοτικό έγκλημα.

Οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο του εγκλήματος και της εργοδοσίας, όπως βάφτισαν το υπουργείο Ναυτιλίας με την οργή για τον χαμό του συναδέλφου τους να ξεχειλίζει.

«Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές», «Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών» το σύνθημα που αντήχησε στο λιμάνι του Πειραιά.

Είναι σαφές ότι τα στοιχεία κραυγάζουν πως το νέο φονικό ήταν θέμα χρόνου. Οτι για την ανάπτυξη και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων (εφοπλιστών, μεγαλοεργολάβων, μεταφορικών εταιρειών – άλλωστε ο χώρος της Ζώνης ανήκει πλέον στην COSCO κ.ά.), οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, η μία μετά την άλλη, πιστές στο δόγμα των εργοδοτών ότι «ο χρόνος είναι χρήμα» και τα μέτρα προστασίας θέλουν και …χρόνο και χρήμα, έχουν διαμορφώσει το θανατηφόρο πλαίσιο που δίνει «γην και ύδωρ» στους ομίλους, μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε παγίδες θανάτου.

Δείτε ακόμα...