Εγκληματική η διαχείριση της πανδημίας και χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους είναι η πολιτική της κυβέρνησης

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και η στήριξη στους επιχειρηματικούς ομίλους είναι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει «επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

Αθωράκιστο παραμένει το δημόσιο σύστημα Υγείας, δεν λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα σε χώρους δουλειάς, σχολεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ για τη διαχείριση της νέας καπιταλιστικής κρίσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει ακόμα περισσότερα στους επιχειρηματικούς ομίλους προκαλώντας αμηχανία στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τόνισε ότι δεν στηρίζονται οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες όπως έχει ζητήσει το ΚΚΕ και με την πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή. Πρόσθεσε ότι ήδη υπάρχουν «λουκέτα» τα οποία αναμένεται να αυξηθούν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι πρέπει να οργανωθεί η λαϊκή πάλη απέναντι στα μονοπώλια, στις πολιτικές της ΕΕ και της εκάστοτε κυβέρνησης για να αποτραπεί η επιδείνωση της θέσης του λαού, για την ανάκτηση απωλειών και για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...