Είχε προβλήματα αποσυμπίεσης και πριν την αποκόλληση κομματιού το «Boeing» της «Alaska Airlines»

αποκόλληση τμήματος της ατράκτου του αεροσκάφους της «Boeing 737 MAX 9» της «Alaska Airlines»
Πηγή: AP

Προβλήματα με απώλεια πίεσης στην καμπίνα είχε μερικές μέρες πριν την αποκόλληση τμήματος της ατράκτου του «Boeing 737 MAX 9» της «Alaska Airlines» σε πτήση στα 16.000 πόδια πάνω το Πόρτλαντ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν για το κέρδος παίχτηκε για μια ακόμα φορά κορόνα – γράμματα η ζωή 177 ανθρώπων, 171 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος. 

Η εφημερίδα «The Seattle Times» γράφει πως «το Σάββατο, η “Alaska Airlines” είπε ότι τις ημέρες πριν από το συμβάν κατά την πτήση της Παρασκευής, οι πιλότοι είχαν υποβάλει αρκετές αναφορές για διακεκομμένα προειδοποιητικά φώτα που έδειχναν κάποια απώλεια πίεσης στην καμπίνα του σκάφους». 

Περισσότερα μάλιστα στοιχεία δημοσιοποίησε η Τζένιφερ Χόμεντι του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) λέγοντας -όπως αναφέρει το BBC- ότι «οι πιλότοι ανέφεραν προειδοποιητικά φώτα σε τρεις προηγούμενες πτήσεις» και πως «ως αποτέλεσμα, η αεροπορική εταιρεία δεν επέτρεπε το αεροσκάφος να πραγματοποιεί πτήσεις μεγάλων αποστάσεων πάνω από το νερό». 

Επιπλέον το CNN γράφει πως «η Χόμεντι είπε στο CNN ότι γνωρίζει ότι υπήρχαν προβλήματα πίεσης στο αεροπλάνο πριν από το συμβάν και οι ερευνητές θα ρωτήσουν τι έκαναν οι μηχανικοί της “Alaska Airlines” για να τα διορθώσουν. Είπε ότι οι ερευνητές σχεδιάζουν επίσης να επανεξετάσουν τα αρχεία συντήρησης του αεροσκάφους. Η “Alaska Airlines” δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του CNN για σχολιασμό». 

Οι αναφορές αυτές δείχνουν ότι υπήρχε προηγούμενο πρόβλημα που ήταν σε γνώση της αεροπορικής εταιρείας, ενδεχομένως και της κατασκευάστριας εταιρείας.  

Επίσης, η Χόμεντι ανακοίνωσε ότι το τμήμα της ατράκτου που αποκολλήθηκε είχε βρεθεί, αφού ένας δάσκαλος ονόματι Μπομπ εντόπισε το τμήμα που έλειπε στην αυλή του σπιτιού του!

Οι αρχές έψαχναν για το βύσμα της πόρτας – ένα κομμάτι ατράκτου με παράθυρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έξοδος κινδύνου σε ορισμένες διαμορφώσεις – στο Πόρτλαντ, την πόλη που το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει λίγα λεπτά πριν.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...