«Είμαστε de facto μέλη του ΝΑΤΟ» λέει ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρέζνικοφ με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Η Ουκρανία έχει γίνει «ντε φάκτο» μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα στο BBC ο Ουκρανός υπουργός ’Αμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ, ομολογώντας χωρίς περιστροφές την απροκάλυπτη εμπλοκή της λυκοσυμμαχίας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση

Σε αυτήν τη συνέντευξη, ο Ουκρανός υπουργός εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην προμήθεια από τη Δύση προς την Ουκρανία τεθωρακισμένων και μαχητικών αεροσκαφών, παρά την απροθυμία κάποιων εν μέσω φόβων για κλιμάκωση της σύγκρουσης.

«Αυτή η ανησυχία για το επόμενο επίπεδο κλιμάκωσης, για μένα, είναι ένα είδους πρωτοκόλλου», δήλωσε, απορρίπτοντας τους φόβους ότι η προμήθεια νέων όπλων μπορεί να θεωρηθεί πρόκληση από τη Ρωσία.

«Η Ουκρανία και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν γίνει μέλη του ΝΑΤΟ. ‘De facto’, όχι ‘de jure” (εκ του νόμου), δήλωσε, «διότι έχουμε τα όπλα και τη γνώση για το πώς να τα χρησιμοποιήσουμε».

«Είναι αλήθεια. Είναι γεγονός», πρόσθεσε, χωρίς να βλέπει «για ποιο λόγο» οι δηλώσεις αυτές μπορεί να είναι αμφιλεγόμενες. «Είμαι σίγουρος ότι, στο άμεσο μέλλον, θα γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ de jure», δήλωσε.

Χθες ο Ρέζνικοφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιέν Λεκορνού, ο οποίος «επιβεβαίωσε την ακλόνητη υποστήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα» και ακολούθως ανακοίνωσε ότι η Γαλλία στοχεύει να παραδώσει ελαφρά άρματα μάχης AMX 10-RC στην Ουκρανία εντός δύο μηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...