Στρατόπεδο «Μαρινέλλη» στην Καλλονή Λέσβου: Πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα Covid-19

Φαντάροι - Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος - Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» - Δεκέμβρης 2019
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες Εθνοφρουράς, 98 ΑΔΤΕ, Λέσβος – Επιτηρητικό Φυλάκιο «Παναγιά» – Δεκέμβρης 2019 / Πηγή: Eurokinissi

Σε συνέχεια της επιστολής του συναδέλφου φαντάρου:

Έπειτα από τα 4 κρούσματα Covid-19 που είχαν βρεθεί στις 25 Ιανουαρίου, πέρασαν 48ωρες για να πραγματοποιηθούν τεστ στους υπόλοιπους φαντάρους, την ίδια ώρα που βρίσκονταν σε «καραντίνα» όλοι μαζί, 60 άτομα, χωρισμένοι σε δύο θαλάμους, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο.

Το αποτέλεσμα των τεστ που έγιναν την Τετάρτη (27 Ιανουαρίου) ήταν άλλοι 14 συνάδελφοι θετικοί στον Covid-19, αποτέλεσμα αναμενόμενο, καθώς όλοι οι φαντάροι που ήταν πιθανά κρούσματα βρίσκονταν σε καραντίνα όλη την ημέρα μαζί. Έπειτα από τα νέα θετικά κρούσματα και αφού μεταφέρθηκαν σε άλλο κτήριο σε απομόνωση, η διοίκηση προχώρησε σε ορισμένα μέτρα, όπως η απολύμανση και η καλύτερη εν μέρει αποσυμφόρηση των 2 θαλάμων που βρίσκονταν 60 περίπου φαντάροι.

Παρ’ όλα αυτά, δεν έχουν παρθεί βασικά μέτρα, καθώς αν και από 2 θαλάμους, τα πιθανά κρούσματα «απλωθήκαμε» σε 3, ο συνωστισμός αναμεταξύ των θαλάμων συνεχίζεται καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας (πχ κατά την διάρκεια των γευμάτων, του ύπνου κα).

Επίσης, καλούνται φαντάροι που δεν θεωρούνται πιθανά κρούσματα, καθώς δεν ήρθαν σε επαφή με κάποιο θετικό, να κάνουν υπηρεσίες έξω από τον θάλαμο των πιθανών, αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες για μετάδοση και τη μεταφορά στον «θάλαμο των υγιών».

Απέναντι σε αυτήν την εκρηκτική κατάσταση η διοίκηση υποκριτικά δηλώνει πως κάνει ό, τι μπορεί και ταυτόχρονα εξυμνεί την ατομική ευθύνη. Οι συμβουλές της διοίκησης είναι να πλένουμε καλά και συχνά τα χέρια μας, να φοράμε μάσκα, να κρατάμε αποστάσεις, να χρησιμοποιούμε συχνά αντισηπτικό… Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «νουθεσία» του διοικητή, να φοράμε μάσκες «αν μπορούμε» ακόμη και στον ύπνο!!!

Ας γνωρίζουν πως οι φαντάροι τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως και πριν την στρατιωτική μας θητεία, καθώς ο λαός και η νεολαία είναι αυτοί οι μοναδικοί που έχουν κρατήσει υπεύθυνη στάση από την αρχή της πανδημίας.

Απεναντίας, η κυβέρνηση, το ΥΠΕΘΑ συγκεκριμένα για εμάς και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα είναι εκείνοι, οι οποίοι έχουν ευθύνη για τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, προκειμένου να συνεχίζει αμείωτη η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι κι ο λαός να πληρώνει το μάρμαρο, να «βάζει πλάτη» για να γίνει πιο ανώδυνη η καπιταλιστική κρίση, για τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες. Μονάχα ένα από τα RAFALE που αγοράστηκαν για νατοϊκές ανάγκες, να δινόταν για τις ανάγκες μας ως στρατευμένοι νέοι, η θητεία μας θα ήταν τελείως διαφορετική.

Άμεσα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός αναμεταξύ των πιθανών κρουσμάτων. Για να περιοριστούν οι πιθανότητες συνέχισης της διασποράς του ιού. Να γίνουν άμεσα μοριακά τεστ σε όλες τις μονάδες του στρατοπέδου.

Να γίνεται καθημερινή απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο των εσωτερικών χώρων των μονάδων.

Φαντάροι που υπηρετούν στο στρατόπεδο Μαρινέλλη.

Δείτε ακόμα...