Είπαμε συναντήσεις …όχι και γυρολόγος

Μητσοτάκης και Πομπέο στη Σούδα
Φώτο Αρχείου / Μητσοτάκης και Πομπέο στη Σούδα / Πηγή: Eurokinissi

Η ιστοσελίδα hellasjournal.com σε ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ αναφέρει ότι η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τη στρατηγική τους σχέση ακόμα περισσότερο και ο διάλογος αναβαθμίζεται σημαντικά μετά τις πρόσφατες επισκέψεις Αμερικανών γερουσιαστών και αξιωματούχων. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο στρατηγικός διάλογος στην Ουάσιγκτον, στα μέσα Οκτωβρίου. Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής αναμένεται να είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βεβαίως θα έχει και ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Οι πρέσβεις της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, εργάζονται πυρετωδώς για να εξασφαλιστεί η επιτυχία του στρατηγικού διαλόγου. Οι συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα ξεκινήσουν με ομιλίες του κ. Δένδια και του υπουργού Εξωτερικών της Αμερικής.

Ο στρατηγικός διάλογος ξεκίνησε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με την συμμετοχή των τότε υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, Γιώργου Κατρούγκαλου και Ευάγγελου Αποστολάκη. Η αμερικανική πλευρά πιστεύει και το λέει δημόσια πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο τους σημείο από ποτέ. Η στρατιωτική συνεργασία, με την προσθήκη και της βάσης στην Αλεξανδρούπολη, είναι απόλυτη.

Σημειώνουμε ότι προγραμματίζεται και τριμερής συνάντηση συν ένα για τα θέματα της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών, και αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...