Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος: Προκαταρκατική εξέταση για τα οικονομικά του πρώην βουλευτή της ΝΔ Αν. Πάτση

Ανδρέας Πάτσης, Βουλευτής της ΝΔ
Φώτο Αρχείου / Ανδρέας Πάτσης, Βουλευτής της ΝΔ

Προκαταρκτική εξέταση για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Χρήστος Μπαρδάκης, που αναμένεται να παραλάβει το πόρισμα του ελέγχου της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης.

Η έρευνα που ξεκινά η Οικονομική Εισαγγελία αφορά τον ίδιο τον βουλευτή, στενά συγγενικά του πρόσωπα και νομικά πρόσωπα (εταιρίες, κ.λπ.) στα οποία εμφανίζεται να συμμετέχει ο Ανδρ. Πάτσης.

Θα ερευνηθεί εάν προκύπτουν ενδείξεις για την διάπραξη οικονομικών αδικημάτων όπως η φοροδιαφυγή και η νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, αλλά και οποιοδήποτε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα που η διάπραξη του στρέφεται κατά του Δημοσίου.

Οι εισαγγελείς, με βάση και το υλικό από την Βουλή για τα «πόθεν έσχες» που αναμένεται να φθάσει άμεσα στα χέρια τους, θα συλλέξουν και θα αναλύουν τα «δεδομένα» του βουλευτή με έλεγχο των σχέσεων που είχε ή έχει με σχήματα εξωχώριων εταιριών, εισπρακτικών εταιριών ή αγοράς αποσβεσθέντων ή μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...