Εισαγγελία Πρωτοδικών: Έρευνα για πρωτοσέλιδο εφημερίδας που σχετίζεται με τον Ν. Χαρδαλιά

EUROKINISSI

Προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σύμφωνα με το οποίο, με εμπλοκή του ονόματος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, εισήλθαν στην χώρα εμπύρετα μέλη μπασκετικής αποστολής.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας. Η εισαγγελική λειτουργός που ανέλαβε την έρευνα έχει εντολή να εξακριβώσει τη βασιμότητα όσων καταγγέλλονται στο δημοσίευμα και να κρίνει ποιες θα είναι οι επόμενες ποινικές της ενέργειες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 22 Οκτώβρη του 2020, δύο εβδομάδες πριν την επιβολή λοκντάουν, κι ενώ ήδη εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου, πέρασαν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας μπάσκετ Φενερμπαχτσέ, παρά το γεγονός πως είχαν πυρετό. Με βάση πάντα το επίμαχο δημοσίευμα, ο επικεφαλής αξιωματικός έδωσε εντολή να περάσουν χωρίς έλεγχο, καθώς υπάρχει εντολή Χαρδαλιά.

Ο Ν. Χαρδαλιάς διαψεύδει το δημοσίευμα και δήλωσε ότι θα καταθέσει αγωγή και μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων. Υποστηρίζει πως στα μέλη της τουρκικής ομάδας έγινε «ο σχετικός έλεγχος των απαιτούμενων για την είσοδό τους στη χώρα εγγράφων κατά την προβλεπόμενη διαδικασία (PCR test 72 ωρών και PLF)», ενώ «για όλες τις αφίξεις στη χώρα δεν προβλέπεται και δεν υπάρχει διαδικασία θερμομέτρησης». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μόνη εμπλοκή της Πολιτικής Προστασίας αφορά στην έγκριση του αιτήματος της ομάδας του Παναθηναϊκού και της αεροπορικής εταιρείας “FreeBird” για κατ’ εξαίρεση έγκριση της εισόδου» της τουρκικής ομάδας, καθώς στη χώρα ίσχυε απαγόρευση πτήσεων από Τουρκία προς Ελλάδα την περίοδο εκείνη. Το αίτημα εγκρίθηκε «σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τις υποχρεώσεις» της Euroleague και της FIBA.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...