ΕΚ Ιωαννίνων: Χουντική προσωρινή διαταγή του Πρωτοδίκη δεν επιτρέπει σε εργάτρια να είναι μέλος του Σωματείου της

Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων- Δικαιοσύνη
Πηγή: Eurokinissi

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε επί 17 χρόνια εργάτρια της ΠΙΝΔΟΥ να είναι μέλος του Σωματείου της, έπειτα από απόφαση του Πρωτοδίκη την οποία χαρακτηρίζει απαράδεκτη, χουντική προσωρινή διαταγή.

Αναλυτικά αναφέρει στην καταγγελία του το Εργατικό Κέντρο:

“Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει στην εργατική τάξη των Ιωαννίνων και καλεί όλους τους φορείς της πόλης, τα δημοτικά και τοπικά συμβούλια του Νομού, τον εισαγγελέα, τον υπουργό δικαιοσύνης να πάρουν θέση για την απαράδεκτη, χουντική προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο Πρωτοδίκης κ. Θεοδοσιάδης, με την οποία δεν επιτρέπει σε επί 17 χρόνια εργάτρια της ΠΙΝΔΟΥ να είναι μέλος του Σωματείου της!

Πριν στεγνώσει το μελάνι του νόμου Χατζηδάκη και αξιοποιώντας και παλαιότερες αποφάσεις του ίδιου δικαστηρίου ο παραπάνω δικαστής έκρινε “δίκαιο” η Αλίκη Γιώτη, που απολύθηκε από την ΠΙΝΔΟ για τη συνδικαλιστική της δράση, που επαναπροσλήφθηκε μετά από δικαστική απόφαση, το «Σωματείο» της να μην την εγγράφει, επειδή δε συμφωνεί με το ΔΣ του σωματείου! Η συγκεκριμένη διοίκηση του Σωματείου επειδή εχθρεύεται την ανάγκη οργάνωσης των εργατών για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών τους, κρίνει ότι δεν πρέπει να είναι μέλος του η εργάτρια, ότι δεν πρέπει να συμμετέχει στην εκλoγοαπολογιστική γενική συνέλευση του Σωματείου, δεν πρέπει να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Μάλιστα τα Ασφαλιστικά Μέτρα προσδιορίστηκαν από τον ίδιο δικαστή για το Δεκέμβριο, οπότε και σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εκλογές.

Καταδικάζουμε την παραπάνω ενέργεια και καλούμε όλους τους φορείς να μην επιτρέψουν τη νομιμοποίηση τέτοιων ενεργειών”.

Δείτε ακόμα...