ΕΚ Πειραιά: Καλεί σε σύσκεψη για την κοινή δράση των εργαζομένων στα ναυπηγεία

Ελευσίνα Λιμάνι Κόλπος Ναυπηγεία
Ναυπηγεία Ελευσίνας / Πηγή: Eurokinissi

Σε σύσκεψη Εργατικών Κέντρων και Σωματείων που σχετίζονται με ναυπηγικούς χώρους καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιούλη στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Στόχος ο συντονισμός και η κοινή δράση για την υπεράσπιση όλων των θέσεων εργασίας, των ΣΣΕ και την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα Εργατικά Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής και Σαλαμίνας, τα Σωματεία Εργαζομένων Σκαραμαγκά «Η τρίαινα», Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής, Ναυπηγοξυλουργών και τη Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων Ναυπηγείων Σπανόπουλου επισημαίνοντας:

«Οι εξελίξεις στην ναυπηγική βιομηχανία έχουν φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο για τα δικαιώματα των συναδέλφων.

Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά η κυβέρνηση προωθεί και με νομοθετικές πρωτοβουλίες την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, χωρίς όμως να εξασφαλίζει με κανέναν τρόπο τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

Την ίδια ώρα στον διαρκώς αναπτυσσόμενο όμιλο Ναυπηγείων Σπανόπουλου διεξάγεται μια σημαντική μάχη για υπογραφή, για πρώτη φορά, Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η οποία μάχη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη έχει μόλις υπογραφεί από το κλαδικό συνδικάτο νέα ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την οποία για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση δεν προχωρεί στην κήρυξή της ως υποχρεωτική. Η επέκταση της συγκεκριμένης ΣΣΕ θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό εργαλείο στα χέρια εργαζομένων και συνδικαλιστικών οργάνων του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου ανεξάρτητα χώρου εργασίας.

Με δεδομένη τη διαχρονική απαξίωση, το νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και το ξεπούλημα που διαχρονικά συντελείται, οι υποχρεώσεις κράτους και εργοδοτών, προς τους εργαζόμενους, κόβονται και ράβονται προς όφελος των εργοδοτών και των τραπεζιτών.

Η σταθερή εργασία, δεδουλευμένα ετών, συλλογικές συμβάσεις και η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι όλα στον αέρα».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...