Εκδήλωση αλληλεγγύης εργαζομένων στους πυρόπληκτους – Πυρκαγιές στην Αρκαδία – Περιοδείες του ΚΚΕ

Από την πυρκαγιά στη Γορτυνία

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου το πρωί, στο Πυρρή Αρκαδίας, αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις, στις υπηρεσίες, στα καταστήματα και στις Α.Ε. Νομού Αρκαδίας με επικεφαλής την πρόεδρο Παναγιώτα Πανούση  θα παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε τις προηγούμενες ημέρες για τους πυρόπληκτους.

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε στο Νεοχώρι Αρκαδίας, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι αποθήκες έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Οι κάτοικοι έδωσαν μάχη προκειμένου να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αριστείδη Δαμαλά, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου και γραμματέα της ΤΕ πραγματοποίησε περιοδείες σε χωριά της Γορτυνίας. Σε όλες τις συζητήσεις με τους κατοίκους των χωριών αναδείχτηκε το συμπέρασμα που βγαίνει από την αυτοθυσία και την πρωτοβουλία που πήραν οι κάτοικοι των χωριών που πέρασε η πύρινη λαίλαπα για να σώσουν τα σπίτια και τα χωριά τους: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», συμπέρασμα χρήσιμο και για τη συνέχεια -μιας και η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη- για να σωθούν τα χωριά και το Μαίναλο, αλλά και για την αντιμετώπιση των συνεπειών.

Επίσης άλλο κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλος της ΚΕ, Νίκο Γόντικα, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου – περιφερειακό σύμβουλο και Γιάννη Φράγκο, γραμματέα της ΚΟΒ Γορτυνίας και δημοτικό σύμβουλο, επισκέφθηκε το χωριό Πυρρή και συναντήθηκε και με τον πρόεδρο Γ. Στρίκο, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη να υπάρξει άμεση παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά.

Σε όλες τις συζητήσεις έκδηλη ήταν η αγανάκτηση για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά, για τις ζημιές που έγιναν και κυριάρχησαν στη συζήτηση τα προβλήματα και η αναγκαιότητα άμεσης επίλυσής τους.

Πιο συγκεκριμένα επείγει:

  • Άμεσα να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, με ευθύνη της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, του δήμου.
  • Να παρθούν μέτρα για τη στέγαση, σίτιση κλπ. όσων καταστράφηκαν τα σπίτια.
  • Να γίνει γρήγορα η καταγραφή των ζημιών σε φυτικό, ζωικό κεφάλαιο και υποδομές, στάβλους, αποθήκες κλπ. και να αποζημιωθούν στο 100%.
  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα όχι μόνο το φετινό, αλλά και σε βάθος χρόνου, μέχρις ότου το κεφάλαιο (φυτικό και ζωικό) που θα ανανεωθεί να αποδώσει εισόδημα αντίστοιχο με αυτό των τελευταίων ετών.
  • Να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν έγκαιρα τα μέτρα θωράκισης από πλημμύρες.

Οι κάτοικοι σε όλα τα χωριά δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι μπροστά στον κίνδυνο νέων αναζωπυρώσεων, οι οποίες μπορεί να αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει, απαιτείται άμεσα η παραπέρα ενίσχυση επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Τα κλιμάκια του ΚΚΕ, αφού εξέφρασα την αλληλεγγύη του Κόμματος στους πληγέντες, διαβεβαίωσαν ότι θα σταθεί δίπλα τους, θα διεκδικήσει μαζί τους την άμεση και πραγματική αποκατάσταση και ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών που έχουν πληγεί, αλλά και την πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων για την αντιμετώπιση, το επόμενο διάστημα, των συνεπειών των πυρκαγιών.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...