Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη στο Πάρκο Γουδί

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το κλίμα στην σημερινή εκδήλωση των Οργανώσεων Α’ Αθήνας και Πανεπιστημίων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πάρκο Γουδή για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, μαζί με τους Ηλία Αργυριάδη, Νίκο Καλούμενο και Δημήτρη Μπάτση.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν στον τόπο της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του τιμώντας τη θυσία αυτών και αμέτρητων ακόμα κομμουνιστών και αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά του ΚΚΕ και τα δικαιώματα και του λαού μας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο. Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ από τον Θέμη Γκιώνη,  μέλος του ΠΓ και εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ από τον Ιάσονα Φανό, μέλος του Γραφείου.

Παραβρέθηκαν ο Πέτρος Καλούμενος και η Μαργαρίτα Καλούμενου, παιδιά του εκτελεσμένου Νίκου Καλούμενου και αντιπροσωπεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της Γιάννη Ζαγγανά.

Ο Πέτρος Μαρκομιχάλης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Το παράδειγμα του Μπελογιάννη, των συντρόφων του, της δράσης του Κόμματος σε περίοδο στρατιωτικής ήττας του εργατικού – λαϊκού κινήματος, δείχνει πώς ανοίγει ο δρόμος, πώς κρατιέται η φλόγα αναμμένη και στις πιο σκοτεινές περιόδους.

Έτσι και σήμερα, παρά τον αρνητικό συσχετισμό, έχουμε βαθιά εμπιστοσύνη στη δύναμη του δίκιου της εργατικής τάξης, του λαού μας. Ξέρουμε ότι ο συσχετισμός αυτός δεν είναι στατικός. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξει και θα αλλάξει.»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...