Εκκενώνεται ο οικισμός Γαλήνη στη Σταμάτα – Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας στο «112»

Πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής
Πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής / Πηγή: 902.gr

Πριν από λίγο μετά από εισήγηση της πυροσβεστικής, εκκενώθηκε ο οικισμός Γαλήνη στη Σαμάτα, ενώ οι δημοτικές αρχές απευθύνουν έκκληση να μην κυκλοφορούν οι πολίτες στους δρόμους.

Αυτή τη στιγμή στο χώρο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώαπό αέρος επιχειρούν ρίψεις νερού 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Παράλληλα κάτοικοι επιχειρούν με λάστιχα και μάνικες να αποτρέψουν την φωτιά να φτάσει στα σπίτια τους.

Οι διάσπαρτες εστίες της φωτιάς καθώς και οι διάσπαρτες κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς και οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Επίσης, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Μακαρίου από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως.


Μήνυμα από τη ΓΓ της Πολιτικής Προστασίας στο «112»

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους για την μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα.

Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για την πυρκαγιά στη Σταμάτα
Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για την πυρκαγιά στη Σταμάτα

Με πληροφορίες από: CNN

Δείτε ακόμα...